Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke Taliban som står bak

Benekter dødsangrepet. Protester mot Koranen-brenning brer seg i dag.

 DREPT PÅ JOBB FOR FN:  Oberstløytnant Siri Skare (52) som ble drept under opptøyene og angrepet på FN-hovedkvarteret i Mazar e Sharif i Afghanistan i går
Siri Skare, som var den første norske kvinnelige jagerflygver, var bosatt i Oslo, var gift og har et barn. 
Hun tjenestegjorde i FN-operasjonen UNAMA (United Nations Assistance Mission in Afghanistan) som militær rådgiver og har bakgrunn fra Luftforsvaret. FOTO: FORSVARET.
DREPT PÅ JOBB FOR FN: Oberstløytnant Siri Skare (52) som ble drept under opptøyene og angrepet på FN-hovedkvarteret i Mazar e Sharif i Afghanistan i går Siri Skare, som var den første norske kvinnelige jagerflygver, var bosatt i Oslo, var gift og har et barn. Hun tjenestegjorde i FN-operasjonen UNAMA (United Nations Assistance Mission in Afghanistan) som militær rådgiver og har bakgrunn fra Luftforsvaret. FOTO: FORSVARET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Taliban benekter å ha stått for angrepene på NATO-styrker nord i Afghanistan i går, der den norske offiseren Siri Skare (52) var en av minst sju utlendinger som ble drept.

Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid sendte en tekstmelding til nyhetsbyrået AP i formiddag der han benekter ansvar for angrepet.

Flere hundre rasende demonstranter stormet inn i FN-basen i Mazar-i-Sharif i går bevæpnet med kniver og våpen de hadde tilranet seg fra FN-vaktene.

Vil brenne Koranen igjen Opptøyene startet som en reaksjon på kirken i Florida som brente Koranen - og som har sagt den vil gjøre det igjen.

I dag er det store demonstrasjoner mot Koranen-brenningen i langt mer urolige Kandahar i det sørlige Afghanistan.

Myndighetene i regionen sier i formiddag at det er «minst 100 demonstranter» som markerer seg mot brenningen av muslimenes hellige bok.

En AP-fotograf som dekker demonstrasjonen anslår folkemengden til «noen få tusen».

- Demonstrasjonen har utviklet seg voldelig, sier fotografen, som har fått kameraet knust.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media