Ikke tau dem inn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Igjen roper Sylvi Listhaug at politiet må taue inn de narkomane. Byråden for velferd og sosiale tjenester i Oslo krever at politiet går hardere til verks overfor rusmiljøet rundt Oslo S. Stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon svarer sindig: Politiet har ingen planer om å røske opp i miljøet på Oslo S og Plata. De slitne heroinistene representerer et helseproblem mer enn et ordensproblem. Politiet skal nemlig ikke arrestere eller jage folk «bare fordi de henger rundt og ser litt skumle ut».

Den planløse jagingen av byens rusavhengige er en skamplett på hovedstaden. Stølen lover derimot at politiet skal fjerne fire nye rusmiljøer i sentrum i løpet av 2010: Dopsalget nederst på Carl Johan, omsetningen av khat på Grønland og hasjsalget på Grønland og nedre Grünerløkka. Ikke bare skal selgerne stoppes. Også folk som kjøper hasj, vil risikere høye bøter. Politiets prioritering er fornuftig. Stølen er også mannen som foreslo at de rusavhengige skulle flytte til Stortinget slik at politikerne ble tvunget til å se dem. Politisjefen viser at han har ryggrad og hjertelag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer