Ikke tegn til folk under snøskred i Sortland

Bare kilometre fra lørdagens dødsras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Etter en drøy halvtimes søk i snøskredet i Sortland, har ingen av de fire lavinehundene gjort markeringer på at det skal være folk i snømassene.

- Ingen er heller meldt savnet, og det er et godt tegn. Derfor har vi ingen grunn til å tro at raset har tatt med seg folk, men søket fortsetter, opplyser operasjonsleder Grete Birkeland ved Midte Hålogaland politidistrikt til Dagbladet ved 13.35-tiden.

Det nye snøskredet i Sortland ble meldt like etter 11.30, melder Vesterålen Online.

Skredet gikk under en mil å luftlinje - på den andre siden av fjellmassivet - der et snøskred lørdag kostet livet til en mann i 40-årene.  Før helgen kom det 30-40 centimeter på skare i et av de mest populære turområdene i distriktet.

Det første  helikopteret var framme ved rasstedet  i Prestdalen, rett opp av Prestdalsvatnet på Steiroheia ved 12.40-tiden.

- En hundefører med hund er inne i rasområdet. Tre-fire hundeekvipasjer til er underveis med helikopter. Raset ligger i en østhelling i et av de mest brukte friluftsområdene i distriktet. Ingen er meldt savnet, det er ikke vinterferie i Nordland før i midten av mars, opplyser redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet ved 13-tiden.

Over 100 elever fra 8. klasse ved Sortland ungdomsskole er ute på ski i dag.

Rektor Vidar Halvorsen beroliger med ingen av elevene er i nærheten av raset.

- Vår skitur er lagt nede i flatere terreng, sier rektor Halvorsen til Dagbladet.

I helgen omkom en mann i 40-årene av skadene han fikk da han ble tatt av et snøskred under Mikkeltind rett vest av Sortland.

Ingen personer sett Det er så langt ikke meldt om observasjoner av folk i området og ingen er savnet.
- Akkurat nå undersøker vi om det er spor i området, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet ved 13-tiden.
Store letemannskaper, som inkluderer to helikoptere, politi, Røde Kors og tre hundeekvipasjer, er nå på vei inn til området, opplyser redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

- Vi har ikke kommet fram ennå, så det er ukjent om folk er tatt. Vi har heller ikke oversikt over omfanget, sier Delbekk.

500 meter langt HRS fikk melding om raset klokka 11.35.

- Det er tre ras som har gått i et 4-500 meter langt område i Prestdalen ved Prestdalsvatnet. Vi har nå folk i området som gjør et grovsøk, mens vi venter på at redningshundene ankommer, sier operasjonsleder Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.