Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke terrorbrann

Eksplosjonene og brannen som drepte tre om bord i cruisebåten SS «Norway», knyttes ikke til terror-truslene mot Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEARWATER, FLORIDA (Dagbladet): - Kystvakta i Miami har allerede slått fast at dette er en ulykke, sier talskvinne Susan Robbison i Norwegian Cruise Lines til Dagbladet.

Brannen ble utløst av to eksplosjoner, trolig i en dampkjele om bord. Tre av mannskapet, alle filippinere, omkom, og 20 mennesker ble skadd i ulykken.

En lekkasje var trolig årsaken til eksplosjonene, som førte til en brann som ødela store deler av maskinrommet. Brannmannskap fra Miami kom raskt til stedet og fikk slokt brannen.

Vekket av eksplosjonene

SS «Norway» hadde lagt til kai ved 11-tida norsk tid i går formiddag. Eksplosjonen skjedde to timer seinere. Båten hadde da avsluttet et cruise i det østlige Karibia. De 2315 passasjerene ble vekket av eksplosjonene, men det var ikke tilløp til panikk om bord. Den norske kapteinen på SS «Norway», Håkon Gangdal fra Bergen, var raskt på båtens høyttalersystem og ba samtlige evakuere cruisebåten. Også maskinsjefen og ti andre av mannskapet er nordmenn.

En av passasjerene forteller til en lokal TV-stasjon at hun trodde båten hadde grunnstøtt, men forsto at det måtte være noe annet da hun så at de lå ved kai.

Kvalitetsstempel

SS «Norway» drives av selskapet Norwegian Cruise Lines, som for cirka tre år siden ble solgt til et rederi i Malaysia. Tilknytningen til Norge brukes som et kvalitetsstempel i markedsføringen av cruisene. SS «Norway» var i mange år verdens største cruiseskip, og het tidligere SS «France».

Eksplosjonene kom første helg etter at al-Qaida utstedte sine trusler mot amerikanske, britiske, australske og norske interesser i utlandet. Men det er altså ikke grunnlag for å knytte eksplosjonene på SS «Norway» til truslene.

EVAKUERT: SS «Norway» lå ved kai i Miami da brannen brøt ut i går. Passasjerene ble raskt evakuert, og det skal ikke ha oppstått panikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media