Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke tid til å drikke i NRK

I landets største mediebedrift, NRK, har man ingen klare retningslinjer på hvordan ansatte skal forholde seg til bruken av alkohol. Personal- og organisasjonsdirektør Einar Li i NRK mener det er en myte at toppledere drikker mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvordan skal de få tid til å drikke? De jobber jo hele døgnet, sier Li. - Vi har ikke ti steintavler der det er opplest og vedtatt om hvor mye hver og en skal få lov til å drikke, men blant lederne er det viktig hva slags signaler som sendes ut. Noe mer enn en vin til maten synes vi ikke er nødvendig. Det gjelder å bruke huet, rett og slett, konkluderer Einar Li.

Ikke en sjanse

Toppledere i dag er oppmerksomme og styrer unna miljøer der det er mye alkohol. Kjører du et løp med for mye alkohol, har du ikke sjanse som sjef. Du må være hundre prosent skjerpet, og da nytter det ikke å ha vært på fylla dagen før, mener AKAN-ansvarlig Jan Erik Arnesen i Kreditkassen.

AKAN-systemet (Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani) i deres organisasjon går på at du ikke får sparken om du kommer full på jobb, men heller et tilbud om hjelp. Klarer du å følge hjelpen som blir gitt, beholder du jobben.

Han sier det ikke er et utbredt alkoholproblem blant lederne i Kreditkassen.

Strengt på Polet

I Vinmonopolet, der de definitivt er omgitt av alkohol på arbeidsplassen, er det klare retningslinjer å gå etter når det gjelder å nyte alkohol i arbeidstida.

Informasjonssjef Svein Ringstad sier at på presentasjoner eller andre tilstelninger knyttet til arbeidet, er det ikke tillatt å drikke alkohol.

Skulle du være god kunde i Vinmonopolet, enten som privatperson eller som leder i en eventuell bedrift, kan du se langt etter alkoholholdige gaver fra Vinmonopolet.

- Vi gir aldri ut varer fra hyllene våre som såkalte «giveaways». Det skal ikke være noen tvil om at også vi tenker over hvilke helsemessige konsekvenser alkohol kan føre til, sier Svein Ringstad.

ALKOKUTT: På Vinmonopolets serveres alkohol bare over disk. Og til folk som betaler for det. - Vi gir ikke alkohol som gaver, sier informasjonssjef Svein Ringstad.