Ikke til Bergen

Skal du fra Bergen til Oslo med bil er det ikke vanskelig å finne veien så sant du vet å lese veiskilt. Verre er det hvis veien går fra Oslo og vestover. Du finner nemlig ingen skilt til Vestlandet fra hovedstaden, og når føler vestlendingene seg forbikjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette må vi se nærmere på. Ikke bare i forhold til Bergen, men hele Vestlandet. Som leder for samarbeidsrådet for Sør- og Vestlandet vil jeg ta dette opp straks jeg er tilbake fra ferie, sier fylkesordfører Gisle Hadeland i Hordaland til Bergens Tidendes nettutgave.

I Oslo viser 47 skilt veien til Drammen, 44 til Stockholm, 38 skilt til Trondheim, og 29 til Göteborg, i tillegg til at det er satt opp skilt til Moss, Frederikshavn, Hirtshals og Kiel. Men våre egne vestlandsbyer har blitt totalt oversett av Statens vegvesen i Oslo. Det finnes ikke skilt til vestlandsbyene Bergen og Stavanger ut av hovedstaden.

- For meg som bergenser er det kanskje litt sårt at skiltene ikkje viser vei til Bergen når vi skilter til Stockholm og Göteborg, seier vegsjefen i Oslo, Sidsel Sandelien.

Hun sier likevel at Statens vegvesen følger skiltnormalen

- Systemet er logisk selv om folk ikke alltid opplever det slik. Hovedvegen E 16 starter i Sandvika, og det er der skiltene til Bergen skal starte. Ut fra Oslo går E 18, og den går til Stavanger, sier hun.

Men heller ikke veien til Stavanger er skiltet, og nå lover vegsjefen i Oslo at hun skal ta opp med vegsjefen i Akershus om at det skulle stått et skilt til Bergen ved Sandvika.

Så det er mulig at vestlendingene nå kan få hjelp til å finne veien hjem når de har kjørt seg bort i Oslo. I hvert fall er veiskilt til Bergen et stort ønske for leder av samferdselskomiteen, askøyværingen Oddvar Nilsen.

(NTB)