Ikke tilfelle av svineinfluense på Kastrup

SAS-fly isolert og evakuert etter falsk alarm.

INFLUENSA-ALARM: Et SAS-rutefly fra New Ark er satt i karanten på Kastrup Lufhavn etter at en passasjer var mistenkt smittet av svineinfluensaen. Bildet viser ikke det aktuelle flyet. AFP Photo / Johan Nilsson
INFLUENSA-ALARM: Et SAS-rutefly fra New Ark er satt i karanten på Kastrup Lufhavn etter at en passasjer var mistenkt smittet av svineinfluensaen. Bildet viser ikke det aktuelle flyet. AFP Photo / Johan Nilsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Et SAS-fly med rutenummer SK910 som ankom Kastrup Lufthavn utenfor København 6.45 i dag morges, ble isolert for undersøkelse av helsemyndigheter. Det er nå avkreftet at det skal ha vært snakk om svineinfluensa og smittealarmen er nå avblåst, skriver NTB.

Det var en mannlig passasjer som også er lege som varslet om at en passasjer viste flere tegn til å være smittet av svineinfluensaen. Passasjeren som viste symptomer skal ha blitt syk for tre dager siden under en ferie i New York, skriver Ekstrabladet.

- Vi kjører flyet til side på flyplassen, så går en lege om bord og undersøker den aktuelle passasjeren. Den kan ende med at legen avblåser alarmen eller konstaterer at passasjeren må undersøkes nærmere. Da vil alle passasjerene bli registrert, sa vaktsjef ved flyplasspolitet Kjeld Moberg til Ekstrabladet.

Nordmenn ombordDet befinner seg flere nordmenn på flyet, og John-Patrick Skaar fra Snarøya er en av dem.

- Nå er vi blitt evakuert fra flyet og alle er ute av flyet utenom han som var syk og tre rader foran og bak ham, sier John-Patrick Skaar  til Dagbladet.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer