Ikke tilfelle av svineinfluense på Kastrup

SAS-fly isolert og evakuert etter falsk alarm.

INFLUENSA-ALARM: Et SAS-rutefly fra New Ark er satt i karanten på Kastrup Lufhavn etter at en passasjer var mistenkt smittet av svineinfluensaen. Bildet viser ikke det aktuelle flyet. AFP Photo / Johan Nilsson
INFLUENSA-ALARM: Et SAS-rutefly fra New Ark er satt i karanten på Kastrup Lufhavn etter at en passasjer var mistenkt smittet av svineinfluensaen. Bildet viser ikke det aktuelle flyet. AFP Photo / Johan NilssonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Et SAS-fly med rutenummer SK910 som ankom Kastrup Lufthavn utenfor København 6.45 i dag morges, ble isolert for undersøkelse av helsemyndigheter. Det er nå avkreftet at det skal ha vært snakk om svineinfluensa og smittealarmen er nå avblåst, skriver NTB.

Det var en mannlig passasjer som også er lege som varslet om at en passasjer viste flere tegn til å være smittet av svineinfluensaen. Passasjeren som viste symptomer skal ha blitt syk for tre dager siden under en ferie i New York, skriver Ekstrabladet.

- Vi kjører flyet til side på flyplassen, så går en lege om bord og undersøker den aktuelle passasjeren. Den kan ende med at legen avblåser alarmen eller konstaterer at passasjeren må undersøkes nærmere. Da vil alle passasjerene bli registrert, sa vaktsjef ved flyplasspolitet Kjeld Moberg til Ekstrabladet.

Nordmenn ombord
Det befinner seg flere nordmenn på flyet, og John-Patrick Skaar fra Snarøya er en av dem.

- Nå er vi blitt evakuert fra flyet og alle er ute av flyet utenom han som var syk og tre rader foran og bak ham, sier John-Patrick Skaar  til Dagbladet.no

Han forteller at det alle passasjerene forholder seg rolig til selve hendelsen, men mange er likevel oppgitt over å ha blitt holdt tilbake flere timer i flyet.

- Piloten varslet politiet to timer før vi landet, men legen kom ikke hit før to timer etter vi landet. Det er jo litt pinlig at det tok så lang tid.

Han regner ikke med å komme seg hjem til Norge med det første da alle passasjerene vil bli testet for svineinfluensa, samt debriefes og registreres av danske helsemyndigheter.