Ikke tilstått, forhørsrett mandag

Den 15 år gamle jenta fra Svelvik døde av gjentatte slag mot kroppen, opplyser politiet. En jernstang og en kniv er beslaglagt i bilen til 19-åringen som varslet drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle gutten som varslet drapet på jenta i Berger utenfor Svelvik, har ikke formelt erkjent drapet. Han blir trolig framstilt for varetektsfengsling mandag.

19-åringen sitter fortsatt i avhør. Han har anvist stedet hvor jenta lå drept. Hun ble funnet mellom en garasje og ei elv i tettstedet Berge i Vestfold. Det var 19-åringen som fortalte politiet hvor jenta lå død. Politiet sier foreløpig ikke hvis garasje dette er.

Tre etterforskere fra KRIPOS er kommet til Svelvik, og drøyt 20 polititjenestemenn arbeider med saken.

Meldte seg

19-åringen ringte selv til politiet i 5-tida i dag og meldte fra om drapet. Han ble pågrepet uten dramatikk ved sin bopel i Berger. Han har avgitt en foreløpig forklaring til politiet, og var ifølge politiet rolig under samtalene. Formelle avhør ble foretatt utover dagen.

- Vi vet ikke noe om hvordan de to har truffet hverandre eller om de kjente hverandre fra før, sier politiinspektør Eskil Bredesen til NTB.

Politiet har tatt blodprøver av 19-åringen for å bringe på det rene om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

Fest

Politiet vil ikke kommentere når eller hvordan drapet skjedde. De er også forsiktige med å antyde et motiv.

Svelvik kommune arrangerte en ungdomsfest på Fossekleiva i går kveld. Rundt 200 ungdommer deltok. Ifølge ungdommer NTB snakket med, deltok den drepte jenta på festen, men det er uklart om 19-åringen var der. Andre opplyser at siktede var til stede, men vet så ikke at han hadde kontakt med 15-åringen.

Fossekleiva er et gammelt spinneri som nå er omgjort til kultursenter. Fossekleiva skal ikke

ligge langt fra der den drepte og 19-åringen bodde. Det er nærliggende å tro at gårsdagens fest kan ha noe med drapet å gjøre.

Den drepte jenta er foreløpig ikke identifisert, men politiet er forholdsvis sikre på hvem hun er. Familien er varslet.

Motiv

Politiet vil ikke si noe om motivet for drapet. Det er foreløpig ingen indikasjoner på et seksuelt motiv. 19-åringen har foreløpig ikke formelt tilstått, men han skal ha fortalt politiet at han hadde drept jenta da han ringte politiet.

<B>TEKNIKERE I ARBEID:</B> Kripos sendte tre teknikere til åstedet på Berger ved Svelvik i dag.
FUNNET VED HJEMMET:</B> Jenta ble funnet ved garasjen like ved hjemmet sitt. Huset hun bodde i er til venstre på bildet, mens garasjen er foran til venstre.