Ikke tiltale mot Meløy-lensmannen

Riksadvokaten har avgjort at det ikke skal reises tiltale mot Meløy-lensmann Kjell Sahl og hans lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to politimennene ble orientert om riksadvokatens avgjørelse av Bodø-politimester Bjørn Hareide tidligere i formiddag.

Sahl og Skorbakk ble anmeldt da det ble klart at politiet ikke hadde prioritert en anmeldelse fra avdøde Linn Charlott Nesblom mot 28-åringen som senere drepte henne. 28-åringen truet flere ganger med å drepe sin eks-kjæreste, og ble i retten dømt både for drapet og for vold mot den 16 år gamle jenta flere uker før hun ble drept.

Riksadvokaten har nå avgjort at det ikke skal reises tiltale mot Meløy-lensmann Kjell Sahl og hans lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk.

Den eneste instansen som får noen form for straff, er Bodø politidistrikt som ilegges en foretaksstreff på 10.000 kroner for grov uforstand i tjenesten.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) etterforsket saken og innstilte på henleggelse. En av årsakene var at SEFO ikke klarte å bevise hvem som snakket sant og hvem som løy av lensmannen og hans betjent. Betjenten tok imot anmeldelsen fra Linn Charlott, og hevder at han gjorde innholdet kjent for lensmannen. Lensmannen på sin side hevder at han ikke kjente til anmeldelsen før jenta ble drept.

Til og med i retten sto de to politimennene fast på sine forklaringer.

Statsadvokaten i Nordland fulgte SEFOs anbefaling og henla saken. Avgjørelsen ble påklaget til Riksadvokaten fra flere hold, blant annet av foreldrene til den 16 år gamle jenta som ble knivdrept på Halsa Gjestegård i Meløy 6. november i fjor.

Politimester Bjørn Hareide valgte som en følge av SEFO-saken å overflytte Kjell Sahl til Bodø politistasjon, samtidig som Edgard Skorbakk ble tatt ut av den operative vakttjenesten ved Meløy lensmannskontor.

OVERFLYTTET: Politimester Bjørn Hareide (t.h) valgte å overflytte Meløy-lensmann Kjell Sahl til Bodø som en følge av SEFO-saken.