Ikke tiltale mot Stokke-mann

En 39 år gammel mann fra Stokke i Vestfold blir ikke tiltalt etter at han stakk og drepte en 15-åring med kniv i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK. Den 15 år gamle gutten døde av skadene han fikk. Statsadvokaten har henlagt saken fordi han mener 39-åringen handlet i nødverge.

Mannen ble truet av 15-åringen og to 16 år gamle gutter utenfor huset sitt i oktober i fjor. De tre guttene hadde vært på fest hos en 15-årig jente som bodde i en kjellerleilighet hos 39-åringen. Da de ikke ville forlate leiligheten, ba jenta husverten om hjelp. Han snakket til guttene, og fikk dem ut.

Kort tid etter kom de tilbake, og hadde væpnet seg med stokker med spiker som de hadde funnet på en byggeplass. Den 39 år gamle mannen har forklart at han ble livredd da guttene kom tilbake. Han visste at en av dem kort tid tidligere hadde knivstukket en drosjesjåfør alvorlig.

Han tok med seg to kjøkkenkniver og gikk ut for å møte guttene. Det oppsto et voldsomt basketak som endte med at 15-åringen ble påført dødelige stikk. Også den ene 16-åringen hadde fått alvorlige skader.

De to 16-åringene ble for kort tid siden dømt til ni måneders ubetinget fengsel for trusler mot huseieren.