- Ikke toalettpapir, vann eller såpe

Hygieniske forhold under enhver kritikk, mener Fylkesmannen i Finnmark.

PLASS TIL 600:  Ankomstsenter Finnmark i den gamle HV-leiren på Høybuktmoen er satt sammen av brakker. Fylkesmannen i Finnmark er ikke fornøyd med forholdene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix.
PLASS TIL 600: Ankomstsenter Finnmark i den gamle HV-leiren på Høybuktmoen er satt sammen av brakker. Fylkesmannen i Finnmark er ikke fornøyd med forholdene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forholdene på UDIs nyåpne transittmottak i Sør-Varanger er svært bekymringsverdige, mener Fylkesmannen i Finnmark.

Under en befaring på Ankomstsenter Finnmark i helgen ble det påvist hygieniske forhold under enhver kritikk, ifølge Fylkesmannens rapport, skriver NRK.

Det var ikke papir på toalettene og brukt papir med avføring på gulvet. Vannflasker sto på gulvet for at man kunne vaske underliv etter toalettbesøk.

I tillegg skal det ikke ha vært tilgjengelig såpe eller hånddesinfeksjon i toalettrommene.

Minst to familier med særskilte omsorgsbehov bodde på senteret. De funksjonshemmede barna måtte bæres ned i kjelleren for å gå på do eller dusje. 220 barn under 15 år bodde på senteret fredag.

Siri Rustad hos UDI sier forholdene som er avdekket, ikke kommer som en overraskelse.

- Dette er et stort senter, og flere aktører skal jobbe sammen her. Mange asylsøkere bor her og skal innom flere stasjoner. Alt dette skal flyte. Og det er klart at med så mange mennesker og en så rask oppstart er det ting som må rettes på, sier hun til NRK.

(NTB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer