Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke tømt på over to måneder:
- Søpla flyter. Det ser ikke ut her

Plast- og papirsøpla til Terje Roar Tollefsen har ikke blitt hentet siden før jul. Han beskriver situasjonen som frustrerende.

FRUSTRERTE: Terje Roar Tollefsen og naboenes plast- og papiravfall har ikke blitt hentet på flere måneder. Foto: Kenneth Lia Solberg/Dagsavisen Fremtiden
FRUSTRERTE: Terje Roar Tollefsen og naboenes plast- og papiravfall har ikke blitt hentet på flere måneder. Foto: Kenneth Lia Solberg/Dagsavisen Fremtiden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terje Roar Tollefsen er lite imponert over søppelhenternes arbeid denne vinteren. Søpla til beboerne på Store Landfall på Åssiden i Drammen har nemlig ikke blitt hentet på månedsvis.

Grunnen skal ifølge ham være at veien opp mot boligfeltet er smal og dårlig brøytet. Det var Dagsavisen Fremtiden som først omtalte saken om søpla som ikke har blitt hentet før jul.

- Vi har ringt Renovasjonsselskapet for Drammesregionen (RfD) som har ansvar for avfallshentingen. De sier at de har problemer med å komme opp bakken fordi den er så smal, bratt og glatt, sier Tollefsen til Dagbladet.

Derfor betaler han og de andre beboerne i området 6 000 kroner i året for å få brøytet og strødd veiene i feltet.

- Det er flere enn oss som bor i bratte bakker i Drammen, og det er problemer med brøytingen generelt. Fordi vi bor i en gråsonevei, betaler vi mye for at det skal bli brøytet her, sier Tollefsen.

- Aldri opplevd liknende

Tollefsen, som har bodd i samme område i 40 år, sier han aldri har opplevd at søppelet ikke har blitt hentet før.

NYTT PROBLEM: Terje Roar Tollefsen har bodd i området i 40 år, men har aldri opplevd lignende. Foto: Privat
NYTT PROBLEM: Terje Roar Tollefsen har bodd i området i 40 år, men har aldri opplevd lignende. Foto: Privat Vis mer

- Dette har ikke vært et problem tidligere år, det er ikke før nå det har blitt en utfordring, sier han. ​

Renovasjonsselskapet RFD har ansvaret for avfallshåndteringen i Drammensregionen. Kommunikasjonssjef Marianne Holen bekrefter at selskapet har fått inn meldinger om manglende henting på adressen.

- Vi har fått inn melding om manglende henting, og vi har fått inn melding fra renovatør som melder at det er vanskelig å komme opp. Det er en bratt og vanskelig framkommelig vei, og det er en blindvei som ikke har snuplass. Det har gjort avfallshenting svært vanskelig denne snørike vinteren, forklarer hun.

Ifølge Tollefsen gjør brøytebilselskapet en god jobb. Derfor mener han at det ikke er noen problem å komme seg opp bakken. I tillegg understreker han at det faktisk ér nok plass til å snu på toppen.

- Det har vært biler her oppe og tømt søppelet mens det har vært snø her før, og det er plass til å snu her, sier han.

Legger seg flate

Holen vil ikke kommentere brøytingen, men sier at renovatøren melder at det er veldig trangt i boligfeltet.

- Vi har sett på kart og befaring at det er veldig trangt, og det har vært ekstreme snømengder. Vi har hatt et snøfall denne vinteren som vi ikke har sett maken til på veldig mange år, så det er vanskelig å komme fram, sier Holen.

- UHOLDBART: Kommunikasjonssjef for RfD bekrefter at selskapet ikke har hentet avfallet til beboerne på Store Landfall siden før jul.
- UHOLDBART: Kommunikasjonssjef for RfD bekrefter at selskapet ikke har hentet avfallet til beboerne på Store Landfall siden før jul. Vis mer

Som et resultat av manglende avfallshåndtering har beboerne måttet ta ansvaret i egne hender.

- Vi har ikke fått noe annet tilbud. Det ser ikke ut rundt søppeldunkene fordi skjærer og kråker hakker i søppelposene, sier Tollefsen.

Han beskriver hele situasjonen som frustrerende.

- Det er stusslig at vi betaler avgifter uten at søpla blir hentet. Vi har måttet reise til fyllinga på Mjøndalen for å kvitte oss med noe av det. Dette går ikke an, sier han.

Holen erkjenner at situasjonen ikke er holdbar.

- Vi har ikke hatt muligheten til å tømme. Sånn skal det selvfølgelig ikke være, og vi skal sørge for at det blir hentet på denne adressen. Vi beklager selvfølgelig også på det sterkeste at vi ikke har fått hentet husstandens avfall på langt tid, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media