- Ikke trivelig å bli mobbet

- Jeg har ingen skyld for at selskapet oppløses. En sliten, men offensiv Tormod Hermansen slo i går kveld tilbake mot påstandene om at han kunne gjort mer for å redde fusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Foranledningen til bruddet var det som skjedde på styremøtet for en drøy uke siden, slo Hermansen fast med klar adresse: Skylda lå hos svenskene og styreformann Jan-Åke Kark som brukte dobbeltstemme for å vinne mobiltelefoni.

- Hadde styremøtet fått et annet forløp hadde vi ikke vært her nå.

Overfor Dagbladet gir han også uttrykk for en viss bitterhet overfor Kark:

- Hadde vanlige spilleregler blitt fulgt ville han tatt en «time out» på styremøtet og søkt et kompromiss.

Skittkasting

Gårsdagen ble akkurat så travel og ubehagelig som Tormod Hermansen trodde da han sto opp klokka fire. 18 timer seinere forlot han Telenor Expos lokaler sammen med Dagbladet.

- Nå er jeg litt sliten og gleder meg til noen fridager i jula.

Dagene skal tilbringes på husmannsplassen han eier på Løten.

- Jeg har hatt den i 25 års tid, lenge før det kom på moten.

- Akkurat som barten.

Tormod Hermansen vedgår at all oppmerksomheten har tatt på. Særlig har mediekjøret i Sverige vært tøft.

- Det er leit å oppleve skittkasting om seg selv. Det er ikke trivelig å bli mobbet på grunn av klær eller utseende, sier Hermansen, for anledning ulastelig antrukket i mørk dress, hvit skjorte og blått slips.

Skuffet

Tidligere på kvelden hadde en smilende Tormod Hermansen møtt norsk og svensk presse. Smilet skjulte en skuffelse.

- Dette ekteskapet varte snaue to måneder etter en turbulent forlovelsesperiode. Varigheten taler for seg. Det hele er en besvikelse, for å bruke et svensk uttrykk.

- Jeg er lei for at det gikk som det gikk, men er glad for at pinen ikke ble mer langvarig enn den ble.

På jobbjakt

I løpet av kort tid vil selskapet han er konsernsjef for bli oppløst.

- Jeg er sjef inntil jeg får avløsning av en bobestyrer eller noe slikt. Det blir opp til det nye styret i Telenor å ta stilling til hvordan de vil benytte meg, sa Hermansen og lot det klart skinne gjennom at han gjerne vil ha sin gamle jobb som konsernsjef tilbake.

- Det er en mulighet, ja.

Inntil det skjer forbereder han hjemturen til Oslo. Leiligheten han leier av Telenor i Stockholm, skal tømmes.

Bakvaskelse

Og det blir kanskje godt å få svenskene og deres kritikk på en armlengdes avstand. Hermansen er blant annet beskyldt for utelukkende å ivareta norske interesser i «Telianor». Selv mener han påstandene er grunnløse:

- Dette er en av mange myter som er skapt i Sverige. De er spredt av folk som ikke vil selskapet vel. Jeg har vært garantist for avtalen om sammenslutning, ikke for norske interesser. Jeg har hatt selskapets framtid for øyet og har gjort mye for å få til en samlende løsning.

- Periodevis har kritikken hatt karakter av mobbing. Jeg har kalt det en systematisk bakvaskelseskampanje, sa Hermansen, uten å si hvem som skulle stå bak kampanjen.

- Begge klarer seg

Hermansen mener både Telenor og Telia er liv laga selv om ekteskapet strandet.

- Vi gikk sammen, ikke av nødvendighet eller nød, men for å bli sterkere. Likevel bør ingen frykte at oppløsningen representerer noen nedoverbakke. Begge selskaper vil klare seg fint.