Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke troverdig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor Trond Blindheim fra Oslo Markedshøyskole har framstått i mediene som fagmann på markedsføring og vurdert Trygve Nordbys verdi som generalsekretær i Norges Røde Kors etter UDI-saken. Han gjentok synspunktene i Dagbladet i går. Vurderingen blir ikke bedre av at han presiserer hva han mener. Han ser på generalsekretæren i Røde Kors som en hvilken som helst vare på et marked.

Problemet med Blindheim er at han framstår med en eksklusiv kompetanse som er irrelevant når man skal vurdere en leder for en stor organisasjon som Norges Røde Kors. Det er mulig det fins systematisk innsamlet kunnskap om hvordan folk forholder seg til varer på markedet. Men det er ganske andre vurderinger som avgjør om en sjef for Røde Kors gjør en god figur i folks øyne. Blindheim er for bundet av sin profesjon til at han kan bli en troverdig synser om samfunnsspørsmål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling