- Ikke tving folk til å spare

Tvungen strømsparing ved hjelp av høye priser løser ikke framtidas energibehov, mener Høyres Leif Frode Onarheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets oppslag om strømpriser og energipolitikk har gitt den politiske debatten ekstra gnist i sommervarmen.

SV og Arbeiderpartiet kokte over da Høyre advarte mot høyere avgifter og dyrere strøm med rødgrønt styre.

Nei til tvang

SV-politiker Øystein Djupedal beskylder Høyre for å mangle miljøpolitikk.

-  Det er bedre å finne nye teknologiske løsninger enn å tvinge folk til å spare strøm, svarer Høyres energipolitiske talsmann på Stortinget, Leif Frode Onarheim.

-  Vår linje er at vi kan bidra til reduserte CO{-2}-utslipp blant annet ved å stimulere oljeselskapene til å finne bedre tekniske løsninger. Det satses sterkt fra regjeringen for både å få fram alternativ energi gjennom Enova og for å fremme teknologi for å kunne skille ut CO{-2} fra gasskraftproduksjon gjennom Gassnova, sier Leif Frode Onarheim.

Onarheim mener SV og Arbeiderpartiet i Dagbladet demonstrerer at de er på kollisjonskurs i viktige energispørsmål.

Dragkamp

 SLÅR TILBAKE:  agbladets oppslag i forrige uke avslører at SV og Ap er på kollisjonskurs i viktige energispørsmål, mener Leif Frode Onarheim, Høyres energipolitiske talsmann. Foto: Torbjørn Grønning
SLÅR TILBAKE: agbladets oppslag i forrige uke avslører at SV og Ap er på kollisjonskurs i viktige energispørsmål, mener Leif Frode Onarheim, Høyres energipolitiske talsmann. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  SV har sagt at det skal bli dyrere å bruke strøm, og har vært mot all utbygging bortsett fra vindkraft. Arbeiderpartiet ønsker kraftutbygging, og er opptatt av å sikre nok billig kraft til industrien. Dette henger ikke på greip! Her ligger det an til en dragkamp mellom de to partiene. Hvem som vil vinne, gjenstår å se, sier Onarheim.

Han mener SVs Øystein Djupedal og Arbeiderpartiets Rolf Terje Klungland burde være mer ærlige i sin argumentasjon.

Mye er gjort

-  Det er gitt konsesjoner og satt i verk mye mer kraftutbygging i denne perioden enn det Arbeiderpartiet fikk gjennomført i den foregående tiårsperioden. Det dreier seg om to terrawattimer vannkraft og like mye vindkraft. Dessuten har vi sammen med Ap vært veldig opptatt av å få de tre planlagte gasskraftverkene opp å stå. Men dette går SV imot, sier Leif Frode Onarheim.