Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke uaktsomt drap

Advokaten til den 47 år gamle kvinnen som eide hundene som tok livet av sju år gamle Johannes Åsheim torsdag, tror ikke kvinnen blir siktet for uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge advokatfullmektig John Magne Hammervoll er 47-åringen foreløpig siktet for overtredelse straffelovens paragraf 354, annet ledd, første punkt. Brudd på denne paragrafen straffes med bøter.

- Jeg snakket med henne fredag. Hun er svært nedbrutt og får psykiatrisk behandling. Det som opptar henne nå er hvordan foreldrene har det. Tragedien har ikke helt gått opp for henne og hun er i en sjokktilstand.

- At hun på toppen av det hele har mistet sine 25 firbente venner gjør ikke situasjonen enklere for henne, sier advokat Hammervoll til NTB.

Hammervoll stiller seg helt avvisende til at kvinnen kan bli siktet for uaktsomt drap.

- Etter min oppfatning, og slik jeg kjenner saken nå, stiller jeg meg avvisende til en slik siktelse.

- Både dyrevernsnemnda og politiet har vært inne i bildet i denne saken. Ingen av disse har vurdert hundene som farlige. Hvordan skal man da forvente at eieren kan forstå at hundene er farlige. For at hun skal kunne dømmes for uaktsomt drap, må man bevise at hun burde ha skjønt at dette kunne skje, fremholder advokaten.

(NTB)

Hele Norges coronakart