- Ikke umulig at det har vært sjalusi

Drapssiktet (28) meldte seg for lensmannen sammen med faren.

 EKSPAR:  Den drepte kvinnen (29) og drapssiktede (28) sammen.  Foto: Privat.
EKSPAR: Den drepte kvinnen (29) og drapssiktede (28) sammen. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke umulig at det har vært elementer av sjalusi i forbindelse med drapet, sier politiadvokat Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet i formiddag.

En 28 år gammel mann fra Lørenskog er siktet for forsettlig drap på sin 29 år gamle ekskjæreste i henens leilighet på Skedsmokorset i går formiddag.

Politiet har ikke fått fastslått tidspunkt for drapet.

Det har skjedd etter at kvinnens sju år gamle sønn var dratt på skolen og før klokka 11.30.

- Det var da mannen kom til lensmannskontoret på Lørenskog for å melde seg, sier politadvokat Kalvå.

Sammen med faren 28-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier til Dagbladet at hennes klient kom til lensmannskontoret sammen med sin far.

- Foreldrene og 28-åringen selv bor i nærheten av hverandre på Lørenskog, noen kilometer fra der kvinnen ble funnet død på Skedsmokorset. Han kom hjem til dem med blod på klærne, og etter råd fra faren dro 28-åringen sammen med han til lensmannskontoret, sier advokat Lærum.

Både forsvareren og politiet bekrefter at 28-åringen ikke har noen kriminell fortid eller er en såkalt kjenning av politiet.

Forsvareren skal besøke han i arresten på Lillestrøm i ettermiddag.  Hun har ikke vært i kontakt med han siden 20.30-tiden i går kveld.

- Han husket ingen ting av hva som skal ha skjedd da jeg sist var i kontakt med han i går kveld. Han trenger søvn og hvile, sier Lærum til Dagbladet.

Sønnen tatt hånd om Både faren til den sju år gamle gutten, som bodde sammen med sin drepte mor, kommunelegen og barnevernet ble tidlig varslet om det som skjedde.
- Gutten er tatt hånd om på beste vis, sier politiadvokat Kåre Kleivå til Dagbladet.

Han bekrefter at politiet har gjort beslag på åstedet, men vil ikke si om de har funnet kniv eller annet som kan ha vært drapsvåpenet.

Politiet er sikre på at det ikke var flere personer i leiligheten da drapet skjedde.

Den drepte kvinnen leide leilighet i huset til en av sjefene i Romerike politidistrikt - Mona E. Hertzenberg, som er leder for retts- og påtalesesjonen.

Politisjefen og leietakeren er ikke i slekt.

Den drapssiktede 28-åringen og kvinnen hadde vært kjærester i to år. Det skal ha vært slutt for et par måneder siden, men den siste tiden hadde de kontakt igjen.

Ifølge politiadvokat Kleivå er det ikke bestemt om 28-åringen vil bli forsøkt avhørt i dag eller først i morgen.

- Over helgen blir han framstilt for politilegen i Oslo for prejuridisiell observasjon. Politiet vil begjære han varetektsfengslet, sier Kleivå.

Hyggelig jente Venner og naboer beskriver den drepte overfor Dagbladet som ei blid og hyggelig jente som alltid stilte opp.

- Hun var utrolig flink med barn og tok godt vare på sønnen sin, sier venninnen Helen W. Olsen til Dagbladet.  En nabo forteller at det aldri var noe bråk i leiligheten, alltid stille og rolig.