Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke vær bitter

I et nytt opptak oppfordrer Saddam irakerne til å være en pistol rettet mot fienden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge stemmen på båndet ble det spilt inn søndag, melder nyhetsbyrået AP.

- Slåss mot de amerikanske okkupantene og ta tilbake kontrollen over statens eiendom som dere kan bruke i motstandskampen, sier stemmen som skal tilhøre Saddam Hussein.

Eks-diktatoren som har vært på rømmen i tre og en halv måned forsøker igjen å mane tilhengerne sine til kamp.

- Gi til motstanden

- Følelsen av nederlag og bitterhet får kanskje noen til å begå forræderi i stedet for å bli som en pistol siktet inn mot fienden, sier stemmen på opptaket som i dag ble sendt på Qatar-baserte al-Jazeera.

- Behold det som tilhører landet og partiet inntil situasjonen endrer seg eller donér verdiene til den ærerike motstandskampen.

Sist vi hørte fra Saddam Hussein var da al-Arabiya tirsdag sendte et opptak hvor han kommenterte sønnenes død. Han var da glad fordi de hadde blitt martyrer. CIA bekreftet at det sannsynligvis var Saddam som snakket. Foreløpig har ingen autentifisert dagens opptak.

Mener at krigslykken har snudd

I stedet for å minnes sønnene som ble drept for halvannen uke siden, maner han nå til videre strid.

- Vår tro er stor og Gud vil støtte oss. En dag vil okkupasjonshæren svikte, og seieren er mulig når som helst. Vi må ikke la ting gli unna og tillate at situasjonen blir desperat.

Balansen har endret seg etter de siste militære konfrontasjonene, og amerikanerne vil ikke klare å stanse dette, påstår Hussein.

Han mener at det påståtte balanseskiftet skjedde på grunn av innsatsen til de trofaste hellige krigerne som kjemper for at Irak skal kunne returnere til det Saddam anser som normaltilstanden.

- Uunngåelig pågripelse

Dette er fjerde gang den meddelelsesglade eks-diktatoren snakker via arabiske satellitt-kanaler siden 14. juli. Amerikanerne hevder at de har vært nær å pågripe ham to ganger de siste dagene, men at han har unnsluppet i siste øyeblikk.

Mens amerikanerne for noen dager siden fastslo at de ville finne ham hvert øyeblikk, nøyer de seg nå med å si at det er uunngåelig.

<B>SNAKKER TIL FOLKET: Slik så det ut da al-Jazeera i formiddag sendte det siste Saddam-lydopptaket.