-  Ikke vær naiv

Kjersti Falck (46) tror foreldrene er for naive, og tar med seg tolv ungdommer på ferie. Hun vil ha oversikt over hva barna gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Ikke vær naiv. Innse at presset er der. Følg ungene opp og vis at du er der for dem, sier Kjersti Falck.

Hun er fembarnsmamma og natteravn, altså frivillig voksenvakt i bygatene nattetid, og advarer foreldre mot å tro at deres barn er så mye bedre enn alle andres.

-  Det hadde vært enkelt å lukke øynene og si at mine barn ikke finner på noe galt. Men jeg vet for mye til det. Det ligger stort press på ungdom i dag. Vi voksne må tørre å være foreldre og ta tak i det når vi skjønner noe ikke er bra, sier Falck.

Samtidig advarer hun mot for strenge grenser.

-  En kan ikke være så streng at en støter de unge fra seg. Jeg vil heller at min datter på 15 skal ringe og si «mamma, jeg er blitt så full, kan du komme og hente meg», enn at hun skal gå rundt og tro at hun klarer seg selv. Barn skal aldri være redde for å komme hjem, sier Falck.

Til hytta ved Tvedestrand, en drøy time unna Quart, har hun med seg tolv ungdommer.

-  De over 18 får gå på festival. Men hvis min datter på 16 hadde insistert på å dra, skulle mor vært med. Også de over 18 har jeg litt kontroll på. De skal komme til meg og fortelle det når alle er kommet hjem. Det vil jeg vite om de er myndige aldri så mye, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.