Google mot Pentagon

«Ikke vær ond»: 3000 Google-ansatte går til frontangrep mot Pentagon

Samarbeider om kunstig intelligens.

STYRER DRONE: En dronepilot fjernstyrer et av det amerikanske forsvarets ubemannede fly fra Hancock-basen i delstaten New York. Googles teknologi skal hjelpe forsvaret med å sortere ut interessante videoklipp fra dronenes kamera. Foto: Heather Ainsworth / New York Times / NTB Scanpix
STYRER DRONE: En dronepilot fjernstyrer et av det amerikanske forsvarets ubemannede fly fra Hancock-basen i delstaten New York. Googles teknologi skal hjelpe forsvaret med å sortere ut interessante videoklipp fra dronenes kamera. Foto: Heather Ainsworth / New York Times / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over 3000 ansatte i teknologigiganten Google har skrevet under på et opprop der de krever at selskapet avslutter samarbeidet med Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet, om droneteknologi. Det skriver New York Times.

De underskrivende ansatte henviser til at Googles slagord er «Don't Be Evil» («Ikke vær ond»), og frykter at samarbeidet med militæret vil virke avskrekkende på kunder og negativt på rekrutteringen til selskapet.

«Planen vil gi uopprettelig skade på Googles varemerke og dets evne til å konkurrere om talenter», står det i brevet.

Kunstig intelligens

For en måned siden avslørte Gizmodo at Google hadde inngått samarbeid med Pentagon-prosjektet «Maven» om å utvikle kunstig-intelligens (AI)-teknologi som skal gjøre det lettere å identifisere objekter i videoopptak fra droner.

Google opplyste til nettstedet at de har gjort programmeringsgrensesnitt fra kildekodebiblioteket TensorFlow tilgjengelig for forsvarsdepartementet.

- Teknologien merker bilder for videre evaluering av mennesker, og er bare til ikke-offensiv bruk, uttalte en talskvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer