- Ikke vår feil at hun ble lam

Styreleder Erik Marstrander i Stiftelsen Oslo By Steinerskole mener at skolen hadde full rett til å si opp Heidrun Bubik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han ser ingen grunn til å ta menneskelige hensyn.

- Vi har veldig medfølelse med situasjonen hennes, men Bubik kan ikke bruke det at hun sitter i rullestol for å presse oss. Det er verken hennes eller vårt ansvar at hun ble lam, påpeker Erik Marstrander.

- Så det går ikke an å vise menneskelige hensyn overfor noen som har vært utsatt for en alvorlig ulykke?

- Vi har kommet til at vi ønsker å la jussen tale i denne saken, sier Marstrander.

Oslo By Steinerskole begrunner oppsigelsen med at Bubik aldri faktisk tiltrådte stillingen.

- Hun møtte ikke på jobb de første seks månedene etter ansettelsen, og det var uklart om hun overhodet kunne komme tilbake. Etter et halvt år mente vi oss derfor fristilt fra avtalen, sier Marstrander.

- Hvorfor ga dere inntrykk av noe annet inntil hun gjorde det klart at hun ville undervise, selv om hun sitter i rullestol?

- Jeg vil ikke forhåndsprosedere saken i media, men vi mener at hun ikke har oppfylt sine forpliktelser overfor oss, sier Marstrander.

- Er det ikke et paradoks at en steinerskole, som forfekter enkeltindividets rett og toleranse, må møte i retten i en slik sak?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer