Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke vår jobb å hjelpe Sem-kameratene

Frps Siv Jensen er lei av alt snakket om budsjettbalanse, og mener det må satses mer. I dag startet sluttkampen om budsjettet, men Bondeviks ultimatum til Hagen ventes først i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap: Regjering på krykker

I dag kl. 10.00 ble sluttkampen om statsbudsjettet innledet. Siv Jensen (Frp), leder av finanskomiteen på Stortinget, gikk som første taler i finansdebatten til frontalangrep på hovedlinja i Bondevik-regjeringens forslag.

- Det er altfor mye snakk om budsjettbalansen i finansdebatten, sa Jensen, og etterlyste sterkere stimulering av økonomien.

Til tross for at hun måtte innrømme at budsjettforslaget var et skritt i riktig retning, så var både spanderbuksene og skattekuttene for små for hennes parti. Men å holde budsjettbalansen i håp om snarlig rentenedgang er en av Bondevik-regjeringens hovedmål.

Venter kabinettspørsmål i morgen

Etter at Frp tidligere i høst sa nei til å støtte regjeringens budsjettforslag har ikke Bondevik flertall bak seg i Stortinget. Det er ventet at han i morgen - etter bare halvannen måned i statsministerstolen - kommer til å stille kabinettspørsmål.

I går ettermiddag hadde riktignok de parlamentariske lederne for regjeringspartiene samtaler med Carl I. Hagen, men de hevdet disse kun dreide seg om den praktiske gjennomgangen av budsjettdebatten, skriver Aftenposten.

VG skriver at Bondeviks våpendragere helt fram til i går kveld har prøvd å skaffe seg støtte hos andre Frp-topper enn Carl I. Hagen ved å komme med innrømmelser på områder som forsvar, kriminalitet, pensjon og skattekutt. De foreløpige innrømmelsene som er servert Frp i formelle forhandlinger har ikke blidgjort partiet.

- Vi ble tilbudt mindre enn en promille av statsbudsjettet. Det er historisk lite, sa Siv Jensen i finansdebatten i dag.

- Dette budsjettet legger opp til historiske skatte- og avgiftslettelser. Det gjør handlingsrommet mindre, sa Høyres Jan Tore Sanner i en replikk til Jensens innlegg.

- Disse kuttene vil bare nullstille de historiske økningene som kom i fjor, svarte Jensen.

Formiddagsmøtet i dag vil etter planen vare til klokka 15. Finansminister Per-Kristian Foss vil først slippe til på kveldsmøtet som begynner klokka 18, men da som første taler. Bondevik slipper først til i morgen.

Og et mulig kabinettspørsmål ventes altså først i morgen kveld.

Hele Norges coronakart