Ikke varetekt for dobbeltdrap

39-åringen som er siktet for å ha drept et eldre ektepar i Sandnes natt til lørdag, blir ikke varetektsfengslet. Saken ble oversendt forhørsretten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en litt spesiell situasjon. Vi vil derfor ikke begjære den siktede varetektsfengslet, sier politistasjonssjef Kristian Vik Kyllesø ved Rogaland politistasjon.

Natt til lørdag ble David Gundersen og hans kone Astrid Margrethe Gundersen drept i sitt hjem på Skeiene i Sandnes, sannsynligvis med en øks. Den 39 år gamle mannen, som er nærmeste nabo, er siktet for drapene.

Bet av seg tungen

39-åringen ble kort tid etter pågripelsen lørdag lagt inn på sykehus. Årsaken er at mannen har bitt av seg deler av tungen.

- Det har ikke vært mulig å foreta noe avhør. På grunn av den spesielle situasjonen har 39-åringen heller ikke vært i stand til å be om egen forsvarer. I løpet av mandag vil forhørsretten derfor også måtte oppnevne en forsvarer for 39-åringen, sier Kyllesø.

Psykiatrisk pasient

Den 39 år gamle mannen er pasient ved et psykiatrisk dagsenter i Sandnes. De siste 17 årene har mannen vært innlagt 19 ganger ved Rogaland psykiatriske sjukehus. Foranledningene til flere av innleggelsene har vært skyteepisoder og ildspåsettelser.

Likevel ble pasienten ikke ansett som farlig. I 1996 ble det konkludert med en endring i pasientens atferd, og han har siden hatt tilbud om regelmessig konsultasjoner ved psykiatrisk poliklinikk.