- MÅLRETTET SKUDD:  Poltiet i Agder har nå endret forklaring om skuddet som traff den ranssiktede 33-åringen i beinet sist søndag. Her ved pågripelsen i Grimstad, etter at skuddet har falt. FOTO: FVN.NO.
- MÅLRETTET SKUDD: Poltiet i Agder har nå endret forklaring om skuddet som traff den ranssiktede 33-åringen i beinet sist søndag. Her ved pågripelsen i Grimstad, etter at skuddet har falt. FOTO: FVN.NO.Vis mer

Ikke varselskudd likevel

Målrettet skudd mot ranssiktet 33-åring. - Kommunikasjonssvikt, sier visepolitimester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Politiet i Agder innrømmer nå at en politimann skjøt et målrettet skudd for å treffe den 33 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med gisseldramaet i Agder forrige helg.

Tidligere har politiet opplyst at det var et varselskudd som ble avfyrt i forbindelse med pågripelsen av 33-åringen sist søndag. Dette stemmer ikke, melder Fædrelandsvennen.

- Det viser seg at det har vært en intern kommunikasjonssvikt hos oss i etterkant av hendelsen i Grimstad da vi skulle fortelle hva som har skjedd på åstedet.

- Jeg kan bekrefte at det ble avfyrt et målrettet skudd direkte mot den pågrepne, sier visepolitimester Kjell Hegstad i Agder politidistrikt.

Etterforskes av Spesialenheten Han sier at grunnen til at politiet ikke har korrigert opplysningen, er at etterforskningen av hendelsen er overtatt av Spesialenheten for politisaker.

Skuddet traff 33-åringen i låret.

Ran og kidnapping Mannen er en av tre personer som er varetektsfengslet, siktet for to grove ran mot en vekter i Sørlandsparken og en kvinne i et bolighus i Grimstad sist helg. De skal også ha kidnappet vekteren, en 22-åring fra Lillesand og mishandlet en 39 år gammel kvinne. Mennene er dessuten siktet for biltyveri, uaktsom kjøring og for våpenbesittelse.

(NTB).