- Ikke vårt siste bygg

- Entreprenører og rådgivere har ikke gjort jobben sin, sier Erik Sunde, Statsbyggs utbyggingsdirektør for Rikshospitalet. Han er ikke redd for at dette blir Statsbyggs siste prosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flytteplanen må justeres, men det er Rikshospitalets ansvar, ikke mitt. Det er de som må avgjøre om den planlagte flyttingen 21. november kan opprettholdes, sier Sunde.

- Vi er avhengige av mer informasjon fra Statsbygg før vi bestemmer oss. Men jeg er redd vi må leve i usikkerhet i lang tid framover. Derfor vil det i løpet av ti dager bli lagt en strategi for hvordan vi skal takle usikkerheten, sier direktør for Rikshospitalet, Åge Danielsen.

- Er det ikke da svært usannsynlig at dere vil flytte inn 21. november?

- Det vil jeg ikke spekulere i.

Dårlig jobb

- Det er mange årsaker til den siste forsinkelsen, men det er en del entreprenører og rådgivere som ikke har gjort en tilfredsstillende jobb, sier utbyggingsdirektør Sunde.

Det har vært antydet fra flere politikere at Rikshospitalet er det endelige beviset på at Statsbygg ikke er i stand til å ta seg av slike gigantprosjekt. Sunde tror likevel ikke at Rikshospitalet blir Statsbyggs siste oppdrag.

Han vil heller ikke kommentere forslaget fra sosialkomiteens leder John Alvheim om at prosjektledelsen bør stilles personlig til ansvar.

- Har dere vært for ettergivende med ønskene fra brukergruppene?

- Nei, den beskrivelsen kjenner jeg meg ikke igjen i. Det var helt nødvendig å trekke dem tett inn i prosessen.

Krever redegjørelse

Sunde og de andre i prosjektledelsen får en rask mulighet til å utdype forklaringen på den siste utsettelsen. Arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy krever i et brev til Statsbygg en redegjørelse innen onsdag.