Den japanske restauranten «Abe-chan» sørger for stor ståhei på sosiale medier etter at et bilde av en svært skitten kjele ble offentliggjort.
Bildet har gått viralt på sosiale medier og har dessuten blitt gjengitt av en rekke internasjonale medier, herunder Bild.
Positiv respons
Hver dag blir det tilberedt utallige grillretter dynket i BBQ-saus i den mildt sagt påfallende kjelen ved spisestedet i Japans hovedstad.
Ingen skal ha gjort forsøk på å vaske den siden 60-tallet, ifølge eieren, som understreker at han «vil bevare tradisjonen til sine forfedre».
Under et Facebook-innlegg publisert av den filippinske radiokanalen 90.7 Birada Fm Claver, som så langt har fått over 41 000 likerklikk og 15 000 kommentarer, engasjerer publikum seg med overveldende positive tilbakemeldinger.

Regning provoserer: - Helt vilt
- Behold tradisjonen! Jeg ville elsket å teste ut dette, skriver en.
- Jeg vedder på at maten smaker fantastisk. Jeg ville spist her, utfyller en annen.
90 år gammel
Restauranten i Tokyo, som har Google-anmeldelser på hele 4.1 av 5 stjerner, skal ha blitt grunnlagt i 1933, og er siden blitt en stamkundefavoritt. Den drives nå av tredje generasjon.
Hvorfor den tilsynelatende svært skitne kjelen dekket av mat, steke- og kokerester angivelig ikke er rengjort etter 60 år, er så langt ikke blitt kjent.
Likevel mener den nåværende innehaveren at «prosessen gir Yakitori-sausen sin unike, gode smak», ifølge Bild.

Klemmeposer: Hyller én sunn favoritt
Eieren hevder dessuten at restauranten aldri har hatt problemer med den japanske ekvivalenten til Mattilsynet.