Japan:

Ikke vasket på 60 år

Kjelen hos den tradisjonsrike restauranten i Tokyo er ikke blitt rengjort siden 60-tallet.

GRIS: Kjelen på bildet skal, ifølge restauranten selv, ikke være vasket på hele 60 år. Foto: abe-chan tokyo / Facebook
GRIS: Kjelen på bildet skal, ifølge restauranten selv, ikke være vasket på hele 60 år. Foto: abe-chan tokyo / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Den japanske restauranten «Abe-chan» sørger for stor ståhei på sosiale medier etter at et bilde av en svært skitten kjele ble offentliggjort.

Bildet har gått viralt på sosiale medier og har dessuten blitt gjengitt av en rekke internasjonale medier, herunder Bild.

Positiv respons

Hver dag blir det tilberedt utallige grillretter dynket i BBQ-saus i den mildt sagt påfallende kjelen ved spisestedet i Japans hovedstad.

Ingen skal ha gjort forsøk på å vaske den siden 60-tallet, ifølge eieren, som understreker at han «vil bevare tradisjonen til sine forfedre».

Under et Facebook-innlegg publisert av den filippinske radiokanalen 90.7 Birada Fm Claver, som så langt har fått over 41 000 likerklikk og 15 000 kommentarer, engasjerer publikum seg med overveldende positive tilbakemeldinger.

- Behold tradisjonen! Jeg ville elsket å teste ut dette, skriver en.

- Jeg vedder på at maten smaker fantastisk. Jeg ville spist her, utfyller en annen.

90 år gammel

Restauranten i Tokyo, som har Google-anmeldelser på hele 4.1 av 5 stjerner, skal ha blitt grunnlagt i 1933, og er siden blitt en stamkundefavoritt. Den drives nå av tredje generasjon.

Hvorfor den tilsynelatende svært skitne kjelen dekket av mat, steke- og kokerester angivelig ikke er rengjort etter 60 år, er så langt ikke blitt kjent.

Likevel mener den nåværende innehaveren at «prosessen gir Yakitori-sausen sin unike, gode smak», ifølge Bild.

Eieren hevder dessuten at restauranten aldri har hatt problemer med den japanske ekvivalenten til Mattilsynet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer