Sarah Palin

Ikke velkommen i begravelsen

Cindy McCain, enka til den avdøde republikanske politikeren John McCain, forteller hvorfor visepresidentkandidaten hans, Sarah Palin, ikke ble invitert i begravelsen.

IKKE FARVEL: Sarah Palin ble valgt som visepresidentkandidat for daværende republikansk presidentkandidat John McCain i 2008. Da han døde 2018, var hun ikke velkommen i begravelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake
IKKE FARVEL: Sarah Palin ble valgt som visepresidentkandidat for daværende republikansk presidentkandidat John McCain i 2008. Da han døde 2018, var hun ikke velkommen i begravelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Guvernøren fra Alaska ble raskt en republikansk superstjerne da McCain valgte henne som visepresidentkandidat.

Men han tapte likevel presidentvalget mot Barack Obama og daværende visepresidentkandidat Joe Biden. Siden forble Palin et av de mest kjente politikerne i det republikanske partiet og i den såkalte Tea Party-bevegelsen.

I 2017 ble McCain diagnostisert med hjernekreft, men han fortsatte likevel å være en svært sentral politiker i det amerikanske senatet nesten helt fram til sin død 25. august 2018, 81 år gammel.

- I de fjorten månedene John var syk, snakket hun ikke med ham én eneste gang, skriver Cindy McCain (66) i en ny selvbiografi, «Stronger», ifølge People Magazine.

SENDTE STIKK: Selv om han ikke nevnte navn, var det ingen tvil om hvem tidligere president Barack Obama siktet til under deler av minnetalen for John McCain lørdag. Video: CNN Vis mer

- De nærmeste

De tidligere presidentene George W. Bush og Barack Obama holdt begge minnetaler i statsbegravelsen som også ble vist på TV. Daværende president, Donald Trump, hadde et svært dårlig forhold til McCain og deltok ikke. Det gjorde heller ikke McCains egen tidligere visepresidentkandidat, Sarah Palin.

De siste månedene av livet, trakk McCain seg til sin kjære ranch i Arizona.

- Bare hans nærmeste venner og folk vi stolte på fikk besøke, skriver Cindy McCain.

Blant disse var nåværende demokratiske president Joe Biden og den republikanske senatoren Lindsey Graham.

Folk som tidligere president Bush og tidligere senator Bob Dole snakket med McCain på telefon. Men den døende senatoren hørte ingenting fra sin tidligere visepresidentkandidat, ifølge Cindy McCain.

Ikke invitert

I selvbiografien gjør hun det klart at det var årsaken til at Palin ikke ble invitert til begravelsen.

- I de 14 månedene John var syk, snakket hun ikke med ham én eneste gang. Han satte henne på det politiske kartet, og hun sendte ham ikke en gang et kort med ønske om god bedring da han var nede. Det er ikke noen du inviterer til et siste farvel, skriver Cindy McCain.

Hun forteller at hun forsøkte å legge til rette for at folk skulle få besøke ektemannen.

- Det var så mange muligheter for folk til å komme, og jeg passet på at folk kunne, fordi jeg ønsket å holde ham aktiv, skriver hun i boka.

Hun legger heller ikke skjul på hva hun synes om Palin.

FØRSTE TV-INTERVJU: Charles Gibson intervjuer republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin. Vis mer

- Veldig skuffet

- Jeg var bare veldig skuffet over at fru Palin gjorde det. Jeg hadde håpet at hun følte at ektemannen min var så elsket som jeg syntes. Og jeg var bare veldig skuffet. Jeg tror jeg var mer skuffet enn John, skriver Cindy McCaim, ifølge People Magazine.

Selv om Donald Trump selv ikke var velkommen, fikk datteren Ivanka og svigersønnen Jared Kushner delta i begravelsen i Washington D.C..

- John lærte meg alltid at det krever mer energi å være sint enn bare å gå videre. Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor Ivanka og Jared ønsket å være der. Men jeg håper de kom av grunnen jeg vil tro - at de sørget over tapet av ektemannen min, skriver Cindy McCain.

Hun sier at hun ikke har hørt fra Palin siden 2018.

Ifølge People Magazine hevder imidlertid Palin at hun forsøkte å ønske McCain god bedring og arrangere et møte gjennom datteren hans, Meghan McCain. De har også lagt fram e-postkorrespondanse for å bevise dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer