Sarah Palin

Ikke velkommen i begravelsen

Cindy McCain, enka til den avdøde republikanske politikeren John McCain, forteller hvorfor visepresidentkandidaten hans, Sarah Palin, ikke ble invitert i begravelsen.

IKKE FARVEL: Sarah Palin ble valgt som visepresidentkandidat for daværende republikansk presidentkandidat John McCain i 2008. Da han døde 2018, var hun ikke velkommen i begravelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake
IKKE FARVEL: Sarah Palin ble valgt som visepresidentkandidat for daværende republikansk presidentkandidat John McCain i 2008. Da han døde 2018, var hun ikke velkommen i begravelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Guvernøren fra Alaska ble raskt en republikansk superstjerne da McCain valgte henne som visepresidentkandidat.

Men han tapte likevel presidentvalget mot Barack Obama og daværende visepresidentkandidat Joe Biden. Siden forble Palin et av de mest kjente politikerne i det republikanske partiet og i den såkalte Tea Party-bevegelsen.

I 2017 ble McCain diagnostisert med hjernekreft, men han fortsatte likevel å være en svært sentral politiker i det amerikanske senatet nesten helt fram til sin død 25. august 2018, 81 år gammel.

- I de fjorten månedene John var syk, snakket hun ikke med ham én eneste gang, skriver Cindy McCain (66) i en ny selvbiografi, «Stronger», ifølge People Magazine.

- De nærmeste

De tidligere presidentene George W. Bush og Barack Obama holdt begge minnetaler i statsbegravelsen som også ble vist på TV. Daværende president, Donald Trump, hadde et svært dårlig forhold til McCain og deltok ikke. Det gjorde heller ikke McCains egen tidligere visepresidentkandidat, Sarah Palin.

De siste månedene av livet, trakk McCain seg til sin kjære ranch i Arizona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer