Ivanka Trump

- Ikke velkomne i New York

Ivanka Trump har vært et midtpunkt i New Yorks sosiale elite. Etter valgnederlaget stiller flere seg kritiske til en eventuell retur.

PRESIDENTDATTER: I januar må Ivanka Trump ut av Det hvite hus. Hun og ektemannen har foreløpig ikke uttalt seg om planene videre. Skulle de returnere til New York, vil de møte flere kalde skuldre. Foto: Michael Sohn / AFP / NTB
PRESIDENTDATTER: I januar må Ivanka Trump ut av Det hvite hus. Hun og ektemannen har foreløpig ikke uttalt seg om planene videre. Skulle de returnere til New York, vil de møte flere kalde skuldre. Foto: Michael Sohn / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jared og Ivanka er klare til å flytte tilbake til en sosietet i New York, som ikke lenger ønsker dem velkommen», proklamerte CNN for to uker siden.

Kanalen hevdet at feiringen i New Yorks gater etter Joe Bidens valgseier gjorde én ting svært tydelig: At Trump-familien ikke lenger er velkomne i metropolen.

VISEPRESIDENT: USAs president Donald Trump ønsket eldste dattera Ivanka Trump som sin visepresidentkandidat under valget i 2016, ifølge ei ny bok. Foto: Rex/shutterstock/NTB. Vis mer

Skribent, skuespiller og mangeårig medlem av den sosiale eliten på Upper East Side, Jill Kargman, er blant dem som har uttalt seg svært kritisk til en eventuell retur for paret.

- Presidenten har vært så nedlatende og splittende om New York, når han har omtalt byen som et mareritt, eller «has been». Ingen her kommer til å glemme det. Å i det hele tatt komme tilbake etter alt han har sagt - det kommer ikke til å funke, sier hun til kanalen.

Overfor New York Times sier Kargman at hun tror paret vil bli satt i det hun omtaler som et «sosialt fengsel».

- Vil heller gå konkurs enn å ta Trump-penger

Flere amerikanske medier stiller seg nå spørsmålet om Ivanka Trump (39) og ektemannen Jared Kushner (39) planlegger å flytte tilbake til New York, og hva som eventuelt venter paret i den sosiale eliten hvis det skjer.

Både Ivanka og Jared har fungert som rådgivere for presidenten, og må i januar ut av Det hvite hus.

Flere medlemmer i sosietetsmiljøet stiller seg tilsynelatende bak Kargmans uttalelser, og hevder at paret vil oppleve at de er utstøtt etter åra i presidentens stab. Enkelte tror på den andre siden at mulighetene for å komme tilbake i varmen, er høyst til stede.

Ivanka har i flere år vært en naturlig del av Kunst- og moteverdenen, men flere medier har skrevet at presidentdatteren ikke lenger har noen høy stjerne i miljøet.

Mike Da Paola, kunstsamler og styremedlem i flere gallerier, sier til New York Times at han kjenner til mange gallerier som «heller vil gå konkurs enn å ta imot Trump-penger».

Om de skulle returnere til New York, vil familien ankomme en by fortsatt preget av coronarestriksjoner. Restaurantene har redusert kapasitet og veldedighets- og museumsgallaene som New York-eliten er kjent for er satt på pause, påpeker The Guardian.

Altså blir mulighetene for å mingle seg tilbake inn i varmen, eller oppleve kalde skuldrer, uansett være begrensede den nærmeste tida.

ETTERFORSKNING: Amerikanske myndigheter skal angivelig ta en titt på på konsulentutbetalinger som kan ha gått til presidentens eldste datter, Ivanka Trump. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Holder kortene tett til brystet

Det er knyttet stor spenning til hva spesielt Ivanka Trump skal ta seg til videre. Verken hun eller ektemannen har foreløpig uttalt seg offentlig om planene hva gjelder karriere eller bosted.

De har imidlertid beholdt leiligheten på Upper East Side, og vurderer også å tilbringe mer tid i New Jersey, oppgir kilder til CNN. Ifølge New York Times har paret utvidet fritidsboligen sin i New Jersey - en times kjøretur unna Manhattan.

Det spekuleres også på om de kommer til å følge presidenten, som i fjor byttet sin adresse til Florida.

Karrieremessig forventes det av flere av Ivanka og Jared vil returnere til sine jobber i hvert sitt respektive familieselskap - Trump Organization og Kushner Companies.

Det skal likevel nevnes at Trump Organization trolig ikke blir verdens mest stabile arbeidsplassen når Donald Trump går av som president.

Distriktsadvokatkontoret på Manhattan vil nemlig ha kloa i Trumps selvangivelse, som inngår i det som omtales som en kompleks etterforskning av presidentens økonomi. Det hevdes at det er blitt utført økonomisk kriminalitet i organisasjonen i ei årrekke.

Dette har den nå fengslede Michael Cohen selv fortalt, fordi det skulle gi Donald Trump mer gunstige lån og forsikringsavtaler. Dersom det skulle vise seg å stemme, er det tvilsomt at Ivanka Trump vil være ansatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer