Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke vent til de er sju. Da kan det være for seint

Terrorgruppa IS med egen guide for mødre.

BARN OG VÅPEN:  Et yndet fotoobjekt for terrorgruppa IS. Her er en gutt avbildet med våpen i IS-hovedstaden Raqqa i Syria. Foto: Ap/Scanpix
BARN OG VÅPEN: Et yndet fotoobjekt for terrorgruppa IS. Her er en gutt avbildet med våpen i IS-hovedstaden Raqqa i Syria. Foto: Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den «viktigste måten» kvinner kan bidra i den såkalte islamske staten i Irak og Syria, er å indoktrinere barna til å tro på terrorgruppas ekstreme verdier, skriver Independent.

TIDLIG KRØKES:  Terrorgruppa IS sender stadig ut bilder av barn som har våpen eller IS-flagg, som et ledd i egen propaganda. Foto: Scanpix
TIDLIG KRØKES: Terrorgruppa IS sender stadig ut bilder av barn som har våpen eller IS-flagg, som et ledd i egen propaganda. Foto: Scanpix Vis mer

Terrorgruppa skal nå ha gitt ut nok en propaganda-guide. Denne gangen handler er det «søstrenes rolle i jihad» som er i fokus. Her skal det handle om «hvordan oppdra en jihad-baby».

- Lek med våpen «Ikke vent til de er sju år. Da kan det være for seint!», skal det stå i håndboka. Her skal det også være en rekke punkter for hva som er greit - og hva som ikke tillates i barneoppdragelsen, ifølge terrorgruppa.

FRYKTET GRUPPE:  Dette udaterte bildet viser to av medlemmene i den terrorgruppa IS, som nå kontrollerer store områder i Irak og Syria. Foto: Ap/Scanpix
FRYKTET GRUPPE: Dette udaterte bildet viser to av medlemmene i den terrorgruppa IS, som nå kontrollerer store områder i Irak og Syria. Foto: Ap/Scanpix Vis mer

Independent skriver videre at guiden forteller hvilke historier foreldrene skal fortelle barna sine om kvelden, i tillegg til at barn oppfordres til å leke med våpen.

Omdiskutert Independent har hentet fakta og uttalelser fra Memri, som sjøl melder at de er et uavhengig forskningsinstitutt som fokuserer på Midtøsten og Asia. Men Memri er en svært omdiskutert organisasjon, som er svært selektive i hva de fokuserer på og ikke.

Kritikerne sier at Memri stort sett sender ut saker og rapporter som viser den arabiske og muslimske verden i et utelukkende negativt lys.

- Uansett hva som skjer i Irak og Syria i nær framtid: Den neste generasjonen - barna til Baghdadi (IS-lederen, journ.anm) og barnebarna til bin Laden - har allerede blitt hjernevasket til å hate vesten og til å kjempe for jihad og martyrdom, sier Steven Stalinsky, direktør for Memri, ifølge Independent.

Propaganda Terrorgruppa IS kidnapper og dreper vestlige journalister de får tak i. Det er knapt noen uavhengige journalister eller kilder i områdene som terrororganisasjonen kontrollerer. Derfor er det så godt som umulig å få verifisert historiene som kommer ut fra de IS-styrte byene og landsbyene.

IS sjøl er svært aktive i å styre og sende ut propaganda fra områdene de kontrollerer.