Ikke verre enn svenskene

LØKKEN (Dagbladet): Nordmenn blir fulle, men lager ikke spesielt mye bråk. Verken politiet eller diskotekeierne har noe å utsette på de norske turistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Kramer eier Crazy Daisy, et av de mest populære diskotekene i Løkken. Han forteller at nordmennene ikke er noe verre enn alle andre.

- De er hyggelige mennesker, men de blir veldig fulle, sier Kramer.

- Oppfører de seg pent?

- Ja, de oppfører seg bedre enn svensker og dansker. Hvis det er bråk her er det alltid med lokale dansker, sier han. Kramer forteller også at svenskene faktisk pleier å bli fullere enn nordmenn.

- Svenskene vet ikke når de skal stoppe å drikke, sier han.

Nordmannen, Inge Aarhaug, underholder ved flere av utestedene i Løkken, men selv han har ikke noe negativt å si om sine medborgere.

- Nordmenn her er helt greie. De kommer hit som alle andre for å gå på stranda og bli fulle om kvelden, men jeg har nesten aldri opplevd noe negativt med dem, sier han.

Fire i fyllearresten

Politiet i Hjørring har heller ikke noe spesielt dårlig forhold til nordmenn i Løkken.

- Det kan gå vilt for seg her, men det gjør det alle steder hvor det samles så mange unge mennesker, sier Peter Nilsen, vakthavende politibetjent. Han synes imidlertid ikke at nordmenn er verre enn alle andre.

Opprørt

Lokalbefolkningen som lever av sommerturismen er tydelig opprørt over den dårlige omtalen Løkken har fått i norske medier den siste tida.

- Dere skriver at det er masse stoff her, men hvis du leter finner du dop hvor enn du drar, sier Tommy Jensen, eier av Action House og utestedet New York.