Henter IS-kvinne hjem:

- Ikke vi som har skapt bråk

Jon Engen-Helgheim (Frp) mener det ikke er Fremskrittspartiet som skaper bråk når regjeringen har tatt en beslutning ikke alle er enige i.

IS-KVINNEN: Kan en IS-kvinne velte regjeringen? Det er tema for «Debatten» på NRK, hvor Erna Solberg svarte for seg. Bilder fra NRK. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen henter hjem den såkalte IS-kvinnen og hennes to barn fra Syria. «Begeret er fullt» for Frp, sa partileder Siv Jensen til Dagbladet i går.

I regjeringssamarbeidet stilte Høyre, Venstre og KrF seg bak beslutningen, mens Frp valgte å ta dissens.

Nå trues regjeringssamarbeidet av partiet, som truer med å rekke seg ut.

Jon Engen-Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Frp, stilte i kveld i Debatten på NRK, sammen med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Moralsk kompass og ryggrad

- Dette er en så viktig sak fordi dette river i folks rettferdighetsfølelse. Jeg må si jeg reagerer på det blir brukt ord som moral, sa Engen-Helgheim.

Statsminister Erna Solberg (H) har i kveld kalt beslutningen om å hente hjem kvinnen og barna for et humanitært grep.

- Jeg forstår at dette er en vanskelig sak for Frp, men det er også en vanskelig sak å ta et annet valg i, som vi alle andre måtte stått til ansvar for i forhold til vårt moralske kompass og vår ryggrad i disse sakene, sa hun til TV 2 i kveld.

- Her ble dilemmaet følgende: Hente hjem sykt barn med mor - eller risikere at en norsk gutt som er antatt syk dør på vår vakt, forklarte statsministeren overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer