Kommunen jobber på spreng:

- Ikke vits i å ringe

Kommunen er nødt til å prioritere nødssituasjoner og kommer derfor med en oppfordring.

GLATT: Mange bekymrede innbyggere ringer Larvik kommune og ønsker veien strødd. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
GLATT: Mange bekymrede innbyggere ringer Larvik kommune og ønsker veien strødd. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ekstreme trafikkforhold mange steder i landet. Regn, snø, minusgrader og is om hverandre gjør det vanskelig for både gående og bilister landet rundt, nå i slutten av desember.

Veitrafikksentralene, politiet og brannvesenet har alle gått ut og bedt folk la bilen stå om de har muligheten.

I Larvik i Vestfold og Telemark blir brannvesenet og kommunen ringt ned av innbyggere som etterspør strøing, eller som ønsker å informere om veier som er «ren is».

Ringes ned

Nå kommer Torodd Seierstad, avdelingsleder for drift og vedlikehold i Larvik kommune, med en oppfordring i Østlands-Posten.

- Ikke ring hvis det ikke gjelder liv og helse, sier han til lokalavisa.

Seierstad forteller at han blir ringt ned konstant, men at de ikke har kapasitet til å dra alle steder og er nødt til å prioritere.

Når personer ringer kommunens vakttelefon, kommer de også til brannvakta i byen. De skal ifølge Seierstad også bli ringt ned fra de frustrerte innbyggerne.

- Nå får vi ikke hjulpet andre enn der det er krise, sier han.

VANSKELIG FØRE: Denne videoen fra Seattle går sin seiersgang på Twitter, og viser hvordan det ekstreme vinterværet skaper trøbbel for amerikanerne. Video: @kay0kayla / Twitter. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Full kapasitet

Seierstad sier til Østlands-Posten at de har ni hjullastere og lastebiler ute, samt alle mannskapene. Inkludert han selv. Det er likevel ikke nok til å få kontroll på veiene i byen som er kjent for å ha mange bakker.

- Alle kjøretøyene vi har tilgjengelige, er ute, og jeg får ikke kalt ut flere, sier han til avisa.

Mannskapene har i slike ekstreme situasjoner lov til å jobbe 16 timer i strekk.

Seierstad håper at folk som ringer har forståelse for at de ikke har kapasitet, og ber innringerne bare melde fra dersom det er en nødssituasjon.

- Hvis det ikke er en utrykning, er det ikke vits i å ringe, sier han til lokalavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer