Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikonisk bygning i flammer

Omkring 60 brannmenn jobber hardt for å redde den ikoniske bygningen, som i dag huser konsertlokalet Koko i London.

I FLAMMER: Omkring 60 brannmenn kjempet mot flammene i London. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Mandag kveld opplyste brannvesenet i London om at konsertlokalet Koko i bydelen Camden står i flammer. På et tidspunkt var en tredel av taket rammet.

Konsertlokalet omtales også som en nattklubb.

Brannvesenet ble varslet omkring klokka 21 mandag kveld, og rykket ut til stedet med åtte brannbiler og omkring 60 brannmenn for å nedkjempe de åpne flammene.

- En tredel av taket brenner. Brannmennene jobber hardt for å redde resten av bygningen. Vær vennlig og unngå området, lød advarselen til befolkningen.

I den seineste oppdateringen opplyser brannvesenet at de fortsatt jobber med å få kontroll på flammene.

- Brannvesenet jobber fortsatt for å få full kontroll på situasjonen. Hardt og dynamisk arbeid har bidratt til å forhindre betydelig spredning. Vi vil være til stede gjennom hele natta for å forsikre oss en trygg avslutning på hendelsen, melder Jonathan Smith ved London Fire Brigade.

OMFATTENDE: På et tidspunkt så sto en tredel av taket i flammer. Foto: NTB Scanpix
OMFATTENDE: På et tidspunkt så sto en tredel av taket i flammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikonisk bygning

Den ikoniske bygningen har tidligere blitt benyttet som teater, og var kjent som Camden Palace fra 1982 til 2004. Siden har bygningen blitt benyttet som en av Londons fremste konsertlokaler for livemusikk under navnet Koko.

- Det er hjerteskjærende å se Camden Palace/Koko i full fyr i kveld. En bygning som huser så mange minner, og som betyr så mye for oss i Camden, uttaler leder for lokalstyret i Camden, Georgia Gould.

- Utrolig hvor raskt brannvesenet fikk kontroll på brannen. Vi skylder dem så mye for deres modige arbeid.

Det var i 1900 at bygningen åpnet dørene for første gang som Camden Theatre. Teateret hadde kapasitet til hele 2434 publikummere, og var på tidspunktet en av de største teatrene i London.

Etter andre verdenskrig flyttet BBC inn i lokalene, og benyttet det til å lage radio fram til 1972.

POPULÆRT: En rekke verdenskjente artister har spilt i konsertlokalet de siste åra. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: En rekke verdenskjente artister har spilt i konsertlokalet de siste åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oppussing

I løpet av de seinere åra har verdensstjerner som Red Hot Chili Peppers, Madonna, Uriah Heep, Christina Aguilera, Prince, Coldplay, Oasis, Bruno Mars, Amy Winehouse, Kanye West, Lady Gaga og Katy Perry opptrådt i lokalene.

Brannvesenet i London opplyser at det pågikk renoveringsarbeid i bygningen da brannen brøt ut mandag kveld.

Ifølge Evening Standard stengte Koko dørene i mars 2019 for å påbegynne oppussingsarbeidet til 40 millioner pund - omkring 465 millioner kroner.

Til den prisen skulle det tilføyes 20 000 kvadratmeter, som skulle brukes til å huse nye konsertlokaler, en radiostasjon, restauranter og butikker.