NYTT NAVN: Den gule skriften strekker seg over to kvartaler på 16th street i Washington D.C, mellom K og H-gata. Det er en ikonisk strekning som fører rett opp til presidentboligen i USA. Foto: Reuters Vis mer

Ikonisk gate endrer navn: - Stikk til Trump

Ordføreren i Washington har besluttet å endre navn på den kjente gata, til ære for George Floyd og de tusenvis av demonstrantene.

Publisert

Tirsdag ble området foran Det hvite hus ryddet for demonstranter ved hjelp av tåregass, gummikuler, skjold og sjokkgranater.

Årsaken var at president Trump skulle ta bilde mens han holdt opp en bibel foran St. johns kirka, som ligger tvers over plassen fra Det hvite hus.

Fire dager seinere har ordføreren i hovedstaden besluttet å gi nettopp denne plassen et nytt navn: «Black Lives Matter Plaza».

- Stikk til Trump

Samtidig som Trump holdt pressekonferanse i rosehagen utenfor Det hvite hus, var lokale kunstnere i full gang med å male navnet på den antirasistiske bevegelsen på bakken.

- Delen av 16th street foran Det hvite hus heter nå offisielt Black Lives Matter Plaza, skrev ordfører Muriel E. Bowser på Twitter under en video som viser at byansatte setter opp et skilt med det nye navnet.

Den gule skriften strekker seg over to kvartaler på 16th street i Washington D.C, mellom K og H-gata. Det er en ikonisk strekning som fører rett opp til presidentboligen i USA.

Beslutningen kommer etter at det de siste dagene har vært en stor uenighet om håndteringen av demonstrantene mellom den demokratiske ordføreren og president Trump.

TÅREGASS: Tåregass og gummikuler ble brukt mot det som har blitt beskrevet som fredelige demonstranter da området måtte ryddes for Donald Trumps korte utflukt fra Det hvite hus. Foto: AFP
TÅREGASS: Tåregass og gummikuler ble brukt mot det som har blitt beskrevet som fredelige demonstranter da området måtte ryddes for Donald Trumps korte utflukt fra Det hvite hus. Foto: AFP Vis mer

Hun har motsatt seg føderal involvering i håndteringen av demonstrantene, og reagerte også på bruken av nettopp føderalt politi for å fjerne demonstrantene da Trump skulle ta sitt mye omtalte bilde torsdag.

Washington Post påpeker at Bowser på denne måten kommer med et tydelig stikk til presidenten.

MALTE: Fredag var lokale kunstenere travelt opptatt med å male gata i de enorme gule bokstavene. FOTO: AFP
MALTE: Fredag var lokale kunstenere travelt opptatt med å male gata i de enorme gule bokstavene. FOTO: AFP Vis mer
BERØMT: I flere dager har det vært avholdt demonstrasjoner på plassen utenfor Det hvite hus. Nå har plassen blitt dømt om til ære for George Floyd og demonstrantene. Foto: AFP
BERØMT: I flere dager har det vært avholdt demonstrasjoner på plassen utenfor Det hvite hus. Nå har plassen blitt dømt om til ære for George Floyd og demonstrantene. Foto: AFP Vis mer

- En bra dag for George

Mens den kjente gata ble malt i bokstaver for å hedre de mange demonstrantene som har krevd endringer i USA etter drapet på George Floyd, holdt presidenten selv en pressekonferanse hvor han omtalte den avdøde 46-åringen.

Kommentaren har vakt oppsikt i flere av verdens største aviser, deriblant Sky News og CNN.

Presidenten hadde nemlig akkurat omtalt de gode arbeidsledighetstallene da han kom inn på Floyd og på demonstrasjonene.

Her uttalte han arbeidsledighetstallene også var en god ting for likhet i det amerikanske samfunnet, og at han derfor håpte George Floyd ser ned fra himmelen og tenker at dette er en bra dag for USA.

- Jeg håper George ser ned på oss og tenker at det er en bra ting som nå skjer. Det er en bra dag, det er en bra dag for ham. Det er en fantastisk dag for alle, sa Trump.

Han la også til at alle amerikanere bør behandles likt, og at ingen annen president har gjort mer for afroamerikanere enn han har gjort.

Joe Biden, som sannsynligvis blir demokratenes presidentkandidat i høstens valg, er en av dem som har reagert på Trumps utsagn om Floyd.

- George Floyds siste ord var «Jeg får ikke puste. Jeg får ikke puste». De ordene har skapt gjenklang over hele denne nasjonen, faktisk over hele verden. At presidenten da prøver å legge andre ord i munnen på George Floyd, synes jeg rett og slett er avskyelig, uttalte Biden ifølge NBC News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer