MØTER MED PSYKOLOG:Fengselsdirektør Knut Bjarkeid  forteller at de ansatte ved Ila som har kontakt med Behring Breivik har daglige møter med psykolog.
     Foto: Holm Morten  / Scanpix
MØTER MED PSYKOLOG:Fengselsdirektør Knut Bjarkeid forteller at de ansatte ved Ila som har kontakt med Behring Breivik har daglige møter med psykolog. Foto: Holm Morten / ScanpixVis mer

Ila-ansatte i møter med psykolog

Personalet ved Ila fengsel har daglige møter med psykolog for å bearbeide følelsene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med vaktskiftet ved Ila fengsel er alle som jobber med Anders Behring Breivik samlet hver dag for å bearbeide følelsene sine. Dette gjelder ansatte i sikkerheten og helsepersonell. I møtene deltar en psykolog og noen ganger presten.

Fronte følelser
- Dette gjør vi for at de ansatte skal få fronte sine følelser. De som har daglig kontakt med Behring Breivik må ha muligheten til å snakke om, og bearbeide følelsene sine med en gang. Mange andre kan putte dem i en skuff og ta dem fram når det passer, forklarer fengseldirektør Knut Bjarkeid.

På møtene diskuteres det også hvordan de ansatte skal jobbe i forhold til den innsatte.

Utfordrer profesjonaliteten

Bjarkeid mener at saken skiller seg ut siden den berører hele landet, og at den derfor utfordrer deres profesjonalitet. Møtene holdes for de ansatte som står i første linje i forhold til Behring Breivik og har daglig kontakt med ham.

- Denne saken berører hele landet. Noen er sterkere berørt enn andre, men uansett hva han har gjort, bygger vårt arbeid på rettsprinsipper og et humanistisk menneskesyn, sier Bjarkeid og forsetter:

- Vi skal opptre faglig i forhold til den siktede, og derfor er disse møtene viktig. Det er et sted for å ta det ut og for å vise følelser for hverandre. 

Ifølge fengseldirektøren er det en krevende jobb for de ansatte, men han berømmer dem for å gjøre en profesjonell og veldig god jobb i forhold til massemorderen.