Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ila-fanger hetset Staff

Ropte skjellsord fra cellevinduene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sinte fanger åpnet cellevinduene og ropte skjellsord mot advokat Tor Erling Staff og hans klient i går, skriver VG i dag.

Opptrinnet skal ha skjedd etter at Staff var på besøk hos sin klient, den 55 år gamle mannen politiet mener er Lommemannen. Flere fanger ropte gjentatte ganger «Pedo», «Lommemannen » og  «Staff er Pedo», skriver avisa.

Ropene kommer etter den kjente advokatens uttalelser om at Lommemann er «siktet for uskyldig tukling» i et direktesendt intervju med TV2. Uttalelser som Staff senere har beklaget, i alle fall litt.

- Det er en kjent sak at det er en rangordning i fengselet og at sexovergriperne ar laveste status. Det de roper bryr jeg meg ikke om. For så vidt synes jeg det er bra at også mennesker som sitter innesperret uten fri vilje, kan få uttale seg uten at ledelsen ved fengselet kutter av dem tungen, sier advokaten, som også skal ha mottat drapstrusler over telefon, til VG.

Seksualforbrytere er lavest på rangstigen i norske fengsel. Blir den antatte Lommemannen dømt venter det ham ei tøff tid bak murene, forteller voldteksdømte Anders (25) i Dagbladet i dag.

- Seksualforbrytere er fritt vilt i fengsel, sier han til avisa.

image: Ila-fanger hetset Staff
LYNSJESTEMNING: Innsatte på Ila ropte skjeldsord etter den antatte Lommemannens forsvarer Tor Erling Staff i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media