Ilagt reiseforbud på 8 000 år

En australsk mann har stått fram og hevder at han er ilagt et reiseforbud på 8 000 år, med mindre han betaler barnebidrag i en sum på over 21 millioner kroner.

FORBUD: Den australske mannen sier han ikke har forlatt Israel siden 2012 og får ikke reise ut av landet, selv på grunn av jobb. Foto: Shutterstock / NTB
FORBUD: Den australske mannen sier han ikke har forlatt Israel siden 2012 og får ikke reise ut av landet, selv på grunn av jobb. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 44 år gammel australsk statsborger hevder han er underlagt et reiseforbud på 8 000 år, med mindre han betaler den utestående summen på 1,8 millioner pund, tilsvarende over 21 millioner norske kroner, i barnebidrag til ekskona.

Mannen bor til vanlig i Israel, og det er israelske myndigheter som skal ha pålagt ham reiseforbudet.

Høyeste mulige datoen

Reiseforbudet betyr at australieren ikke kan forlate Israel før 31. desember år 9999 på grunn av en «stay or exit»-ordre fra 2013, etter en familierettssak, ifølge The Guardian.

Retten slo fast at mannen må betale 1 200 pund i måneden for hvert av de to barna hans fram til de fyller 18 år. Det er ikke klart om han har foretatt noen betalinger per dags dato, eller om han må betale hele beløpet på forskudd for å oppheve pålegget om opphold ved utreise.

Året 9999 skal ha bli satt vilkårlig fordi det var den høyeste mulige datoen tillatt av systemet.

Mannen var tidligere gift med en israelsk kvinne. I 2011 flyttet hun tilbake til hjemlandet med deres to barn. I 2012 fulgte mannen etter. Han hevder at han siden da ikke har kunnet forlate landet som følge av rettsavgjørelsen som ble tatt i 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer