Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ild og vann på Cuba

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det var ild som skulle forenes med vann på Cuba denne uka. En konservativ pave møtte en revolusjonær president. Underlige scener har da også utspilt seg. Fidel Castro har vist en rørende omsorg for den seks år eldre pave Johannes Paul 2. Myndighetene har stilt busser, lastebiler og hele sitt apparat til rådighet, slik at flest mulig av Cubas 10 millioner sjeler skulle få høre på mannen som regner seg som Guds stedfortreder på jord.
  • Og folk har kommet. En kvart million mennesker hørte paven på Revolusjonsplassen i Havana i går. Paven har refset myndighetene for politisk undertrykkelse, og folket for løsaktighet. Men han reiste fra Cuba i natt som en helt. For han har kritisert den amerikanske boikotten av Cuba, og lagt betydelig press på USA for å oppheve den. For Cuba vil melde seg inn i verden igjen. USA bør oppheve boikotten når man igjen får tid til å tenke på politikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!