Ildkule føk forbi bilen

En blå ildkule med lang hale føk rett forbi bilen til Torill Asbjørnsen da hun tidlig tirsdag morgen var på vei til jobben i Helikopter Service på Sola. Sannsynligvis så hun en meteor, skriver Stavanger Aftenblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka var 06.14 da hun på Sandesletta så det blå fenomenet som for rett over veien på skrå i retning byggeplassen til Nye Sande skole. Kulen var 30-40 centimeter i diameter, hadde en lang blå hale og var lett å se fordi det fortsatt var mørkt.

Da hun fortalte noen lattermilde kolleger på jobben om opplevelsen, kunne en kollega bekrefte at han hadde sett det samme fra Verdalen. Og da Torill Asbjørnsen lette etter spor på byggeplassen tirsdag ettermiddag, kunne også en tredje person - tømmerlærling Arne Langeland - røpe at han fra en bussholdeplass i Hillevåg hadde sett lyskulen og et blått lysglimt som forsvant.

Leder i Stavanger Astronomiske forening, Terje Holte, mener det er stor sannsynlighet for at det dreier seg om en meteor.
Foreningen fikk også melding om en liknende observasjon i Melsheia for rundt to år siden, men uten at noe dengang ble funnet. (NTB)