Ildkule stor som en knytteneve brant opp over Bærum

Svært kraftig stjerneskudd midt i morgenrushet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Astroentusiast Steinar Midtskogen filmer himmelen over Oslo hver eneste natt. På den måten går han ikke glipp av et eneste stjerneskudd.

- Hver morgen lager jeg et bilde som er en sammensatt eksponering av hele natta, dermed kan jeg lett se om det har vært noe spesielt, forteller Midtskogen til Dagbladet.

I morges kom det et slikt spesielt bilde. Midt blant all flytrafikken, så Midtskogen en hvit strek ned over Bærum fra utkikkspunktet på Voksenlia i Holmenkollåsen.

Ved å gå tilbake til filmen han tok opp i natt, kan Midtskogen slå fast at stjerneskuddet ildkulen lyste opp på himmelen i 3,3 sekunder mellom 7.17:31 og 7.17:34 i dag morges.

- Jeg tror ikke det var en satellitt. Satellitter kan også blinke på den måten, men den er for rask. Det er nok stein på knyttenevestørrelse som brenner opp. Det er vanskelig å si utfra videoen om hele steinen brant opp eller om noe av den falt ned, sier Midtskogen.

- Den lyste godt opp, det er sikkert mange som fikk den med seg. Steinen kommer i mange kilometer i sekundet, da blir det et skikkelig «mageplask» når den treffer atmosfæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer