ILLE PÅ SEM: - De er med på å etablere et marked for underbetaling, særlig av utlendinger, og det er uakseptabelt, sier Karin Andersen (SV), første nestleder i sosial- og arbeidskomitéen på Stortinget.  Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
ILLE PÅ SEM: - De er med på å etablere et marked for underbetaling, særlig av utlendinger, og det er uakseptabelt, sier Karin Andersen (SV), første nestleder i sosial- og arbeidskomitéen på Stortinget. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer

- Ille på Sem Gjestegård

SVs Karin Andersen mener Sem Gjestegård er med og etablerer et marked for underbetaling i renholdsbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Dagbladet skriver i dag at Sem Gjestegård, eid av Kunnskapsdepartementet, leier inn estiske stuepiker fra et firma som opererer med en startlønn på 40 kroner etter skatt.

— Jeg synes det er ille. Det ene er det etiske. Det andre er at de er med på å etablere et marked for underbetaling, særlig av utlendinger, og det er uakseptabelt, sier Karin Andersen (SV), første nestleder i sosial- og arbeidskomitéen på Stortinget.

— Unngå luselønn Ledelsen i firmaet som leier ut stuepikene, Unic Management, forsvarer lønnsnivået med at stuepikene også får kost og losji og flyreisen dekket. Verken firmaet eller Sem gjestegård vil oppgi nøyaktig hvor mye de får, annet enn at det er mer enn 40 kroner etter skatt.

— Dette har vi jobbet med i tiår i offentlige virksomheter, at vi skal unngå slike kontrakter, og ikke leie inn folk på luselønn, sier Karin Andersen.

Hun oppfordrer Sem til å gi sine estiske stuepiker like god lønn som det norske stuepiker får. Vilkårene de har nå, mener hun er uakseptable.

— Ikke enkeltsak Da Dagbladet spør om hun har en spesifikk oppfordring til statsråd og partifelle Tora Aasland i Kunnskapsdepartementet, som eier Sem gjestegård, svarer hun slik:

— Jeg har en spesifikk oppfordring til absolutt alle på dette feltet. Det er dessverre ikke bare en enkeltsak, sier Andersen.

- Ille på Sem Gjestegård