Illeluktende alger kobles til dødsfall

Seks strender i Nord-Frankrike stengt etter oppblomsting av alger som skiller ut giftig gass.

STENGT: Skilt som advarer mot giftig gass har blitt satt opp på stranda i Vallais, nordvest i Frankrike. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Scanpix
STENGT: Skilt som advarer mot giftig gass har blitt satt opp på stranda i Vallais, nordvest i Frankrike. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turister som planlegger late dager på stranda langs den nordlige kysten av Frankrike, advares mot å komme i kontakt med det som omtales som en «tidebølge av giftig tang».

Miljøvernorganisasjoner har koblet to nylige dødsfall til giftig gass produsert av alger i tangen, og ifølge CNN er nå seks populære strender rundt Saint-Brieuc i Bretagne-regionen stengt.

For snart to uker siden omkom en 18 år gammel arbeider på en østersfarm. Den opprinnelige teorien var at tenåringen druknet, men ifølge The Time har myndighetene bestilt en obduksjon av tenåringen for å fastslå dødsårsaken.

- Vi er rasende

Den lokale miljøvernorganisasjonen Halte aux Marée hevder at 18-åringen kan ha blitt forgiftet av hydrogensulfid, en giftig gass som skilles ut av algene når de råtner. Organisasjonen Eau et Rivières kobler også dødsfallet til en 70 år gammel mann denne uka til samme årsak.

- Det er 600 svømmerelaterte dødsfall hvert år. Vi mener ikke at alle skyldes disse algene, men vi er rasende, fordi dette er et skjult problem, sier Jean Hascoet, medlem av Eau de Rivières til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer