Illionois-skytteren erklært død på sykehuset

Drepte en bestemor, et ung par og deres to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i dag tidlig, amerikansk tid, skal ha skutt og drept fem mennesker og skadd en, døde på sykehuset etter en skuttveksling med politiet, melder Chicago Tribune.

Avisa skriver at det var en bestemor, et ung par og deres to små barn på ett og fem år som ble drept i skyteepisoden tidligere i dag. Hendelsen fant sted i et hus i det lille tettstedet Manchester, 135 kilometer nord for St. Louis.

Ofrene er identifisert som Joanne Sinclair (65), hennes barnebarn Brittany Luark (22), kjæresten Roy Ralston, og deres to barn, Nolan (5) og Bradley Ralston (1). Et tredje barn (7) ligger hardt skadd på sykehus.

Skutt under pågripelsen Ordfører Ron Drake fikk melding om hendelsen rundt klokka 4.45, lokal tid. Gjerningsmannen rømte fra stedet, men ble pågrepet like etter klokka 08, lokal tid, etter et kort biljakt.

- Fra tidspunktet de fikk øye på ham til tidspunktet de pågrep ham, gikk det omtrent ti minutter, sier Drake til Chicago Tribune.

Flere skudd ble avfyrt under pågripelsen, og mannen ble senere erklært død på et sykehus i nærheten. Navnet hans er ikke offentliggjort, og det er foreløpig uvisst hvilken relasjon han hadde til de drepte.

Drake, sier til CBS at angrepet skjedde i et hjem i 4th Street, og at den mistenkte flyktet til Winchester, omtrent 19 kilometer fra Manchester, før han ble pågrepet. Ordføreren sier han ikke vet noe om hva som førte til skytingen.

- Ikke som jeg vet om. Dette er en hyggelig liten by, og jeg har ingen problemer med noen her. Hva som skjedde kan jeg ikke si noe om, sier han.

Liten by Ifølge politiets talsperson, Monique Bond, bodde ofrene i en leilighet i førsteetasje. De tidligste rapportene gikk på at de fem var blitt skutt, men Bond understreker at politiet fortsatt jobber med å finne ut hvordan de døde.

Til Chigaco Tribune sier Bond at dette er det første drapet i den lille byen i løpet av de 43 årene han har bodd der. Manchester har rundt 350 innbyggere.

- Det er en tragedie. Jeg har bodd her i 43 år, kona mi her bodd her hele sitt liv, og det har aldri vært et drap her, sier han.

Flere skoler i området ble stengt da gjerningsmannen var på frifot.