Donald Trump på «hevntokt»:

- Illojal og dårlig

Ekspresident Donald Trump går hardt ut mot en av de sju republikanerne som stemte for å dømme ham under riksrettssaken. - En illojal og veldig dårlig senator, sier han.

HEVN: Ekspresident Donald Trump vil reise til Alaska for å drive kampanje mot en av dem som trosset ham under riksrettssaken. Her avbildet da han holdt sin første tale som avgått president forrige helg. Foto: Reuters/NTB.
HEVN: Ekspresident Donald Trump vil reise til Alaska for å drive kampanje mot en av dem som trosset ham under riksrettssaken. Her avbildet da han holdt sin første tale som avgått president forrige helg. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som eneste president noensinne ble Donald Trump i februar stilt for riksrett for andre gang, men også denne gangen ble han frikjent.

Trump var tiltalt for å oppildne til angrepet på Kongressen 6. januar, og for å dømme den tidligere presidenten var det nødvendig med to tredels flertall. Det skjedde ikke, og Trump ble frikjent.

Likevel stemte sju republikanere for å felle Trump, og stemte med det mot sitt eget parti.

Trosset Trump

En av dem var Lisa Murkowski. Hun har representert delstaten Alaska i Senatet siden 2002, og uttrykte hele veien at hun kom til stemme for å bekrefte valgresultat under fjorårets presidentvalg i USA. Det til tross for at Trump hele tida har hevdet at det har forekommet valgfusk.

Alaska-senatoren har vært en mangeårig kritiker av Trump, og stemte som nevnt også for å felle ekspresidenten under riksrettssaken mot ham.

Murkowski har sikret seg en plass i Senatet fram til 2022, og var dermed den eneste av de sju republikanerne som stemte for å felle Trump som må stille til gjenvalg til neste år.

- Illojal og veldig dårlig senator

Ekspresident Donald Trump ønsker på sin side ikke at Murkowski blir gjenvalgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer