FIKK ELG PÅ BESØK Peder Hjelm Nielsen måtte ta brekkjernet i bruk for å få jaget en illsint elg. Foto: Privat
FIKK ELG PÅ BESØK Peder Hjelm Nielsen måtte ta brekkjernet i bruk for å få jaget en illsint elg. Foto: PrivatVis mer

Illsint elg jaget halvnaken danske

Dramatisk start på elgjakta i Saltstraumen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Litt over klokka tre natt til fredag våknet Peder Hjelm Nielsen (49) av det han trodde kunne være en innbruddstyv som ville ta seg inn i huset hans via verandaen. Ved nærmere øyesyn oppdaget han fem elger på eiendommen sin, hvorav én svært nærgående.

Det er Avisa Nordland som forteller denne dramatiske elghistorien.

- Angrep parabolen - Jeg lever jo i pakt med naturen, og er vant med elger tett innpå livet, men dette ble i overkant nært. Jeg fikk først jaget dem bort, og la meg igjen for å sove, men så var det på'n igjen. Én av dem ga seg ikke, han var svært aggressiv, og begynte å gå til angrep på parabolantenna mi. Kanskje trodde han det var ei elgku, og at han skulle «få seg et bette», sier Hjem Nielsen til Dagbladet.

- Blåste meg i nakken Bevæpnet med brekkjern, og kun iført et håndklé, tok han på ny turen ut for å jage den aggressive elgen, men det viste seg å bli vanskeligere enn som så.

- Han var veldig aggressiv, og gikk til angrep på meg. Jeg kjente at den blåste meg i nakken, og jeg måtte ta brekkjernet i bruk og slå den i hodet for å få den til å flykte sammen med de andre, foreller Hjelm Nielsen, eller «Peder danske» som han kalles i lokalmiljøet.

Han har bodd i Norge siden 80-tallet, og driver Saltstraumen Basecamp i Laukeng.

Får sponset ny parabol - Jeg har pappahelg også, og derfor er det ekstra surt at parabloen røyk, men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Viasat leste historien på nett, og de vil nå sponse meg med en ny parabol, sier Hjelm Nielsen.

Han har selv vært ivrig elgjeger en god del år, men har ikke fellingsløyve i år.

- Det er kanskje like greit, fleiper han.

ØDELAGT: Elgen stanget ned parabolen til Hjelm-Nielsen. Foto: Privat
ØDELAGT: Elgen stanget ned parabolen til Hjelm-Nielsen. Foto: Privat Vis mer