Trandum-dødsfall granskes:

Imad (57) døde på Trandum

Nå etterforsker Spesialenheten for politisaker dødsfallet, mens Fylkesmannen har opprettet tilsynssak.

ETTERFORSKES: 29. oktober i fjor døde den 57-årige irakeren Imad Hasan Flayyih Alhamomi mens han satt internert på Trandum. Politiets spesialenhet etterforsker saken, som også er meldt inn til Helsetilsynet. Alle foto: Nina Hansen / Dagbladet
ETTERFORSKES: 29. oktober i fjor døde den 57-årige irakeren Imad Hasan Flayyih Alhamomi mens han satt internert på Trandum. Politiets spesialenhet etterforsker saken, som også er meldt inn til Helsetilsynet. Alle foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1999 kom irakeren Imad Hasan Flayyih Alhamomi til Norge og fikk etter hvert opphold.

20 år etter, den 29. oktober i fjor, døde han på Politiets utlendingsinternat på Trandum.

Hendelsen skal ikke være varslet til Statens Helsetilsyn, noe Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus mener er i strid med meldeplikten ved uventede dødsfall og alvorlige hendelser.Nå har Fylkesmannen i Oslo og Viken opprettet tilsynssak mot Politiets Utlendingsenhet (PU).

Politiets håndtering av dødsfallet etterforskes også av Spesialenheten for politisaker, bekrefter etterforskningsleder Knut Wold til Dagbladet.

Ba om hjelp

En innsatt på Trandum forteller til Dagbladet at han gjentatte ganger fortalte vaktene at han var bekymret for avdødes helse i forkant av dødsfallet.

- En gang ble han dårlig og kjørt til sykehus. Dagen etter kom han tilbake. De neste to-tre dagene var han veldig dårlig. Jeg sa til vaktene at han var så dårlig, og at han holder på å dø, men de sa at «nei, sykehuset hadde sagt at det ikke var noe problem», sier en iraker.

Falt fra stolen

Dagen han døde, 29. oktober i fjor, følte Alhamomi seg svimmel og svak, får Dagbladet opplyst av folk som var med ham på samme avdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer