- Imagen tenker jeg ikke på

- Jeg har aldri hatt noe i mot å være blant folk. Jeg gjør det jeg synes er riktig. Imagen tenker jeg ikke på, sier Kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Hallingdølen intervjuet Kronprisen da han var på skitur i Hemsedal. Det ble på forhånd avtalt hva de skulle snakke om, og dermed kom ikke intervjuet inn på debatten som har rast i Dagbladet i det siste. Men det går klart fram at Kronprinsen ønsker å få leve som andre ungdommer.

- Jeg begynte tidlig å stå på ski i Hemsedal, og har vært her sammen med venner flere ganger i både jula og påsken. Vi bor i hytter og leiligheter. Jeg trives i Hemsedal, sier han.

- Alpinanlegget er utgangspunktet, og det er bra her. Jeg kjenner mange som drar hit, og her er også vennene mine. Men ellers har jeg aldri hatt noe i mot å være sammen med folk, sier han.

After-ski

Hallingdølen lurer på om Kronprisen blir kjent med hemsedølene.

- Nei, men jeg blir kjent med stedet. Jeg har stått på ski på Geilo også, men ikke i Ål. Der burde jeg kanskje ha vært?

- Det skal visst være frisk after-ski her i Hemsedal? spør Hallingdølens journalist.

- Det sosiale er viktig. Jeg har deltatt på det, og after-skien kan være frisk. Men jeg var mer med på det tidligere. Det hender jeg stikker innom, men det er jo flere alternativer også.

Kronprisen sier at Hemsedal er et in-sted for byungdom.

- Ja, men det er ikke det eneste. Nordmenn vil på fjellet om vinteren, og Hemsedal er vel et sted mange liker. Men jeg er fra Asker. Det er en bygd, det.

Autografer

Han sier at han ikke bare liker fart og spenning.

- Jeg oppsøker stillheten etter behov. Men da tror jeg ikke jeg drar til Hemsedal. Jeg burde nok vært flinkere til å bruke langrennsskiene.

- Men jeg synes det er morsomt med fart og idrett. Nå har jeg begynt å kjøre brett og surfe igjen. Det er den samme greia. Jeg driver med det samme som da jeg var fjorten. Jeg liker fart, men helst uten motor, sier han.

Kronprisen forteller at han stort sett får være i fred.

- Men det hender at det er noen pressefolk her som står og speider. Akkurat det ser jeg helst at ikke hadde skjedd.

Hallingdølens reporter spør om han plages av autografjegere.

- Jeg skriver ikke autografer. Jeg vil ikke leke popstjerne.