- Imam angrepet med øks i Oslo

Politiet søker etter en maskert gjerningsperson.

SIKRER SPOR: Politiet og krimteknikere sikrer spor etter at en imam ble angrepet da han var på vei til kveldsbønnen. Foto. Frank Karlsen/Dagbladet
SIKRER SPOR: Politiet og krimteknikere sikrer spor etter at en imam ble angrepet da han var på vei til kveldsbønnen. Foto. Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet fikk klokka 23.16 melding om en knivstikking i Motzfeldts gate på Grønland. En mann i 60-årene ble fraktet til sykehus. Tilstanden var livstruende, men skal nå være stabil.

Styreleder i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland sier til Aftenposten at den skadde mannen er imamen Nehmat Ali Shah ved Norges største moské, og at han skal ha blitt angrepet med øks.

Til Dagbladet sier Sarwar at imamen var på vei for å lede kveldsbønnen da han ble angrepet.

- Han hadde bare vært hjemom en tur, og skulle tilbake. Det er bare en time imellom de to siste kveldsbønnene, og han bor rett ved moskeen. Vi spiste sammen før han dro hjemom, sier Sarwar til Dagbladet.

Sarwar reiste hjem etter at de to hadde spist. Like etter at han kom hjem, fikk han en telefon om at imamen var angrepet.

- Ikke konflikt Ifølge Sarwar skal ikke imamen ha mottatt noen trusler eller vært i noen familiekonflikt.

- Det er en skam, det som har skjedd, sier han.

Det er flere vitner som har fortalt at imamen ble angrepet med en øks.


- Det var en liten øks. Han har nok forsøkt å forsvare seg selv, for han hadde skader på hendene, sier Sarwar.

Det var i kveld samlet 50-60 personer på sykehuset som ba for imamen. De fleste har nå reist hjem, siden det ikke vil være mulig å besøke ham i natt.

Menigheten Central Jamaat Ahle-Sunnat ble grunnlagt i 1977 og har mer enn 5.000 medlemmer. Den var i utgangspunktet et samlingssted for førstegenerasjonsinnvandrere fra Pakistan.

I dag er menigheten Norges største. Selve moskeen i Motzfeldts gate 10 ble åpnet i 2006 og har plass til rundt 2.500 personer, ifølge NTB.

Politiet sier de foreløpig ikke kan bekrefte opplysningene.

- Det vi kan si er at det er en mann i 60-årene. Alt annet må vi komme tilbake til, sier Ullsand.

Tilstanden stabil Den skadde mannen ble i natt operert ved Ullevål sykehus.

- Tilstanden var livstruende da han ankom sykehuset, men den er nå stabil, sier Ullsand til Dagbladet i 01.30-tida.

JAKTER GJERNINGSMANN: Politiet sperret av inngangen til adressen hvor imamen ble angrepet. Foto: Kjetil Magne Sørnes / Dagbladet
JAKTER GJERNINGSMANN: Politiet sperret av inngangen til adressen hvor imamen ble angrepet. Foto: Kjetil Magne Sørnes / Dagbladet Vis mer

Politiet søker etter gjerningspersonen i området.

- Gjerningspersonen skal være en mann som hadde dekket til hele ansiktet, muligens med en finlandshette. Han hadde på seg en sort joggebukse med en hvit stripe bak, en grønn og sort jakke, og grå sko med hvit såle, sier Ullsand.

Det foretas nå vitneavhør og politiet sikrer seg overvåkningsvideo fra området.

(Dagbladet følger saken)

IMAMEN: Dette bildet er tatt av imam Nehmat Ali Shah i 2007. Her leder han id al-fitr-feiringen sammen med                   rundt 5000 personer som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
IMAMEN: Dette bildet er tatt av imam Nehmat Ali Shah i 2007. Her leder han id al-fitr-feiringen sammen med rundt 5000 personer som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer