Imam angrepet på vei hjem fra moské:
- Jeg ble påført syv knivstikk på kroppen og begynte å skrike om hjelp. Så løp jeg

Videoopptak fra området rundt åstedet knytter 30-åringen til drapsforsøket, mener politiet.

VENDTE TILBAKE: Imam Nehmat Ali Shah vendte for første gang etter drapsforsøket, tilbake til moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo under ramadan i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VENDTE TILBAKE: Imam Nehmat Ali Shah vendte for første gang etter drapsforsøket, tilbake til moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo under ramadan i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er to år siden imamen, Nehmat Ali Shah, gikk hjem fra jobb i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Motzfeldtsgate på Grønland i Oslo. Shah bor en kort gåtur fra moskeen på vei inn i sin egen bakgård ble han forsøkt drept.

En overvåkingsvideo viser en hettekledd mann som raskt kommer opp bak imamen og setter i gang et voldsomt angrep.

I dag startet rettssaken der tre personer sitter på tiltalebenken. En 30 år gammel nordmann er tiltalt for å ha forsøkt å ta livet av Nehmat Ali Skah med en kniv i 2014. En tidligere straffedømt mann med tilknytning til gjengmiljøer i Oslo er tiltalt for å ha vært sjåfør for den antatte gjerningsmannen kvelden angrepet skjedde. En kvinne er tiltalt for å ha forsøkt å skjule spor.

Angrepet bakfra

Imamen forklarte i retten at han rundet et hjørne da han plutselig angrepet bakfra.

- Det var et raskt angrep. Da jeg snudde meg fikk jeg en skade i ansiktet, på hodet og på hånden. Jeg ble påført syv skader på kroppen og begynte å skrike om hjelp. Så løp jeg, sa Nehmat Ali Shah, under sin forklaring i Oslo tingrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer