Imam-drapsforsøk-siktet mann (28) tidligere dømt for grov vold med kniv og jernrør

To personer nå siktet for økseangrepet.

BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet og siktet en 28 år gammel mann for det nær dødelige angrepet på Nehmat Ali Shah, imam i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland.

Mannen framstilles for varetektsfengsling i dag, bekrefter politioverbetjent Kari Janne Lid til Dagbladet. Mannen hadde opprinnelig status som vitne. Ifølge VG er mannen etnisk norsk.

- Det var en person som hadde status som vitne, som møtte frivillig til avhør mandag. Omstendigheter i forklaringen gjorde at statusen ble endret fra vitne til siktet, sier politiadvokat Andreas Strand.

Langt rulleblad Mannen er tidligere straffedømt tre ganger i Norge, én gang i Danmark, og bøtelagt en rekke ganger. Han er tidligere dømt for grov voldsbruk med kniv, skralle og metallrør, i tillegg til narkotikaforbrytelser, trusler og skadeverk.

- Vi har avhørt en lang rekke personer i løpet av sommeren. Etter hvert som han forklarte seg mandag, skjønte vi at han passet inn i dette bildet, sier politiadvokaten.

Young Guns-mann allerede i varetekt En 38 år gammel Young Guns-profil sitter allerede i varetekt. Han ble fengslet på nytt i fire uker i går.

38-åringen ble pågrepet pågrepet etter omfattende analyser av overvåkningsvideoer fra forskjellige steder på Grønland i Oslo. Politiet har tidligere sagt at de tror flere kan ha vært involvert i angrepet.

Shah ble forsøkt drept da han var på vei hjem fra kveldsbønnen i moskeen til boligen hans som ligger i nabokvartalet. Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen er Norges største målt i antall medlemmer og det blodige angrepet har rystet hele menigheten.