Imam-drapsforsøk-siktet mann (28) tidligere dømt for grov vold med kniv og jernrør

To personer nå siktet for økseangrepet.

BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet og siktet en 28 år gammel mann for det nær dødelige angrepet på Nehmat Ali Shah, imam i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland.

Mannen framstilles for varetektsfengsling i dag, bekrefter politioverbetjent Kari Janne Lid til Dagbladet. Mannen hadde opprinnelig status som vitne. Ifølge VG er mannen etnisk norsk.

- Det var en person som hadde status som vitne, som møtte frivillig til avhør mandag. Omstendigheter i forklaringen gjorde at statusen ble endret fra vitne til siktet, sier politiadvokat Andreas Strand.

Langt rulleblad Mannen er tidligere straffedømt tre ganger i Norge, én gang i Danmark, og bøtelagt en rekke ganger. Han er tidligere dømt for grov voldsbruk med kniv, skralle og metallrør, i tillegg til narkotikaforbrytelser, trusler og skadeverk.

- Vi har avhørt en lang rekke personer i løpet av sommeren. Etter hvert som han forklarte seg mandag, skjønte vi at han passet inn i dette bildet, sier politiadvokaten.

Young Guns-mann allerede i varetekt En 38 år gammel Young Guns-profil sitter allerede i varetekt. Han ble fengslet på nytt i fire uker i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer