BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLE FORSØKT DREPT: Imam Nehmat Ali Shah tilbake i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Imam-drapsforsøk-siktet mann (28) tidligere dømt for grov vold med kniv og jernrør

To personer nå siktet for økseangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet og siktet en 28 år gammel mann for det nær dødelige angrepet på Nehmat Ali Shah, imam i Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland.

Mannen framstilles for varetektsfengsling i dag, bekrefter politioverbetjent Kari Janne Lid til Dagbladet. Mannen hadde opprinnelig status som vitne. Ifølge VG er mannen etnisk norsk.

- Det var en person som hadde status som vitne, som møtte frivillig til avhør mandag. Omstendigheter i forklaringen gjorde at statusen ble endret fra vitne til siktet, sier politiadvokat Andreas Strand.

Langt rulleblad Mannen er tidligere straffedømt tre ganger i Norge, én gang i Danmark, og bøtelagt en rekke ganger. Han er tidligere dømt for grov voldsbruk med kniv, skralle og metallrør, i tillegg til narkotikaforbrytelser, trusler og skadeverk.

- Vi har avhørt en lang rekke personer i løpet av sommeren. Etter hvert som han forklarte seg mandag, skjønte vi at han passet inn i dette bildet, sier politiadvokaten.

Young Guns-mann allerede i varetekt En 38 år gammel Young Guns-profil sitter allerede i varetekt. Han ble fengslet på nytt i fire uker i går.

38-åringen ble pågrepet pågrepet etter omfattende analyser av overvåkningsvideoer fra forskjellige steder på Grønland i Oslo. Politiet har tidligere sagt at de tror flere kan ha vært involvert i angrepet.

Shah ble forsøkt drept da han var på vei hjem fra kveldsbønnen i moskeen til boligen hans som ligger i nabokvartalet. Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen er Norges største målt i antall medlemmer og det blodige angrepet har rystet hele menigheten.